ΓΔ: 2171.87 0.51% Τζίρος: 381.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πειραιώς
Φωτό: Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Σύμβαση με το Δημόσιο για την πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων

Το έργο συνδέεται με χρηματοδότηση από την Τράπεζα έως 2,5 δισ. ευρώ, ετησίως. Στόχος είναι η έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών- εθνικών ενισχύσεων, που προβλέπονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε από το Ελληνικό Δημόσιο, για την τετραετία 2022- 2026, την τήρηση, την ταμειακή διαχείριση και τη χρηματοδότηση του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ). Το έργο συνδέεται με χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους έως 2,5 δισ. ευρώ, ετησίως. Στόχος είναι η έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών- εθνικών ενισχύσεων, που προβλέπονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, στους δικαιούχους. 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η σύμβαση υπεγράφη στις 13 Οκτωβρίου 2022 από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Αλ. Αλεξάνδρου και τον Ανώτερο Διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Ι. Χανιωτάκη. Παρέστησαν ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Θ. Τζούρος και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ε. Σημανδράκος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από διεθνή διαγωνισμό, αναλαμβάνει τη διαχείριση και τη χρηματοδότηση των κοινοτικών και εθνικών ενισχύσεων, με περίπου 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, από φέτος και μέχρι το 2026. Στηρίζουμε τις παραγωγικές και επιχειρηματικές δυνάμεις του Αγροδιατροφικού Τομέα για να συνεχίσουν να παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα στην περιφέρεια. Στην Τράπεζα Πειραιώς πιστεύουμε ότι ο Αγροδιατροφικός Τομέας μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις επιτυχώς και να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».  

Με τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, για το έτος 2022 προς τους δικαιούχους αγρότες.

Με τη στρατηγικής σημασίας συμφωνία, η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει έμπρακτα την ενεργό στήριξή της στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και στον αγροτικό κόσμο της χώρας. Η Τράπεζα διαθέτει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να ανταποκριθεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της συνεργασίας αυτής, καθώς εκτελεί ήδη το έργο με απόλυτη επιτυχία από το 2012. Σημειώνεται ότι, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί, μέχρι σήμερα, κατά ISO 9001:2015 στην ταμειακή διαχείριση και στις πληρωμές Κοινοτικών Γεωργικών Ενισχύσεων προς παραγωγούς.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Κενά στους ελέγχους άνοιξαν δρόμο για παράνομες επιδοτήσεις

Στη δίκη για επιδοτήσεις 2016-2018 κατατέθηκαν στοιχεία για σοβαρά κενά ελέγχου στον ΟΠΕΚΕΠΕ: μισθωτήρια χωρίς έλεγχο, ακόμη και «λευκές σελίδες», χωρίς διασταύρωση με Κτηματολόγιο. Η ζημιά ξεπερνά τις 250.000€, ενώ 7 κατηγορούμενοι επέστρεψαν 165.000€ μέσω ποινικής διαπραγμάτευσης.
Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Διπλασιασμός μερίσματος, «άλμα» δανείων και υψηλές αποδόσεις

Το νέο business plan της Τράπεζας Πειραιώς περιλαμβάνει διανομές περίπου 5 δισ. ευρώ στους μετόχους, διπλασιασμό μερίσματος και αύξηση δανείων στα 56 δισ. ευρώ. Μεγάλη ώθηση από την ενσωμάτωσης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ την Τρίτη

Την Τρίτη 10 Μαρτίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με το άρθρο 137 του Κανονισμού της Βουλής και τη διαδικασία γενίκευσης ερωτήσεων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα ΔΑΟΕ σε ΚΥΔ και λογιστικά γραφεία Κρήτης για υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Έφοδοι της Αστυνομίας σε τρία ΚΥΔ, γραφεία και σπίτια δύο λογιστών στο Ηράκλειο και Ρέθυμνο για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι λογιστές συνελήφθησαν για κατοχή κροτίδων, όπλων και 5.000 ευρώ από παράνομες δραστηριότητες.
Κατάστημα Τράπεζας Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Δημιουργεί μια νέα ψηφιακή αγορά για τους αγρότες

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Wikifarmer δημιούργησαν το ψηφιακό marketplace FarmClick, δίνοντας στους αγρότες τη δυνατότητα να συγκρίνουν τιμές και είδη για την παραγωγή τους, ενώ παράλληλα στηρίζει και τη χρηματοδότησή τους.