ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Αρχίζει η εφαρμογή του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών

Το Πρόγραμμα αφορά στην απόκτηση μέχρι και 36.344.000 Ιδίων Μετοχών κατ’ ανώτατο όριο, με κατώτατη τιμή αγοράς 2,48 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς 17 ευρώ ανά μετοχή.

Την πρόθεσή της για την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η ΔΕΗ σε συνέχεια (α) της από 03.08.2022 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, δυνάμει της οποίας εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η θέσπιση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών (το «Πρόγραμμα» και οι «Ίδιες Μετοχές» αντίστοιχα), και (β) της σχετικής από 20.9.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, ανακοινώνει την πρόθεσή της για την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αγορές των Ιδίων Μετοχών θα πραγματοποιούνται χρηματιστηριακά μέσω μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Πρόγραμμα αφορά στην απόκτηση μέχρι και 36.344.000 Ιδίων Μετοχών κατ’ ανώτατο όριο, με κατώτατη τιμή αγοράς 2,48 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς 17 ευρώ ανά μετοχή.

Το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα δύναται να διενεργούνται αγορές Ιδίων Μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.9.2022 και θα λήξει το αργότερο στις 3.8.2024.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η επιδίωξη και υλοποίηση κάθε νόμιμου σκοπού, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση εφαρμοστέες διατάξεις του οικείου νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

Οι αγορές Ιδίων Μετοχών θα πραγματοποιούνται στο βαθμό που θα κρίνονται συμφέρουσες για τη ΔΕΗ και σύμφωνα με τη διαθέσιμη ρευστότητα της Εταιρείας, εφόσον το επιτρέπουν οι εκάστοτε συνθήκες της αγοράς.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και τον κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1052 της Επιτροπής της 8ης Μαρτίου 2016.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέντρο δεδομένων servers
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Data centers: Ρεύμα από ΑΠΕ, υψηλές εγγυητικές, όροι σύνδεσης στο σ/ν του ΥΠΕΝ

Εγγυητικές επιστολές, αυστηρότερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ηλεκτρικού χώρου, πλήρης κάλυψη του κόστους σύνδεσης και υποχρεωτική προμήθεια τουλάχιστον του 60% της ετήσιας κατανάλωσης από ΑΠΕ.
Κόστος ενέργειας λαμπτήρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Γιατί τα φθηνά «μπλε»τιμολόγια δεν είναι λύση για όλα τα νοικοκυριά

Η κυβέρνηση αποκλείει επιδοτήσεις στο ρεύμα και παραπέμπει στα φθηνά «μπλε» τιμολόγια. Όμως δεσμεύσεις συμβολαίων και πρακτικά εμπόδια αφήνουν πολλά νοικοκυριά χωρίς εύκολη διέξοδο.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Πληγή η ιδιωτική ΔΕΗ – 35 δισ. στα funds με αντικοινωνική μπίζνα»

Ο Νίκος Παππάς πρότεινε τη ΔΕΗ να επιστρέψει σε δημόσιο έλεγχο με ρόλο του ΕΦΚΑ, καταγγέλλοντας τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο της Πτολεμαΐδας 5. Υποστήριξε αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ για επενδύσεις σε ενέργεια.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να επιστρέψει η ΔΕΗ στο Δημόσιο, εθνικός επενδυτής ο ΕΦΚΑ

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ, στηρίζοντας κατοίκους Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.
Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Powering Forward: Διατλαντική πρωτοβουλία από το GMF, το CSIS και τον Όμιλο ΔΕΗ

Πενταετής πλατφόρμα διαλόγου για την κρίσιμη σχέση μεταξύ ενέργειας, τεχνολογίας και διατλαντικής γεωπολιτικής. Φέρνει κοντά φορείς χάραξης πολιτικής, ηγέτες του κλάδου και εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.