ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Ο Άρειος Πάγος δεν δικαιώνει την Κέκροψ για τα 300 στρέμματα στο Παλαιό Ψυχικό

Δεκτή εν μέρει ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου για την κυριότητα 292 στρεμμάτων στην περιοχή Λατομεία του Παλαιού Ψυχικού.

Επί 30 χρόνια η εταιρεία Κέκροψ διεκδικούσε από το δημόσιο έκταση περίπου 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό (περιοχή Λατομείου). Ωστόσο, το αναιρετικό τμήμα του Αρείου Πάγου με την τελευταία απόφασή του δεν δικαιώνει την εισηγμένη εταιρεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές: «Η εταιρεία με την επωνυμία "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.", εφεξής η Εταιρεία, σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή "Λατομείου"), γνωστοποιεί ότι, δημοσιεύθηκε σήμερα το διατακτικό της υπ' αριθ. 747/2022 απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία γίνεται εν μέρει δεκτή ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού δημοσίου και προκύπτει ότι από την επίδικη έκταση συνολικής επιφάνειας 292 στρ. το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζεται κύριος της εκτός σχεδίου πόλεως έκτασης, επιφανείας 242,25 στρ».

Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία, «μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό λεπτομερώς για το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης και για τις περαιτέρω ενέργειές της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΕΚΡΟΨ: Σχεδιάζει να καταθέσει προσφυγή κατά του Δημοσίου για αποζημίωση

Η εταιρεία θεωρεί πως η απόφαση του Αρείου Πάγου για την εκτός σχεδίου έκταση στα παλιά λατομεία Ψυχικού ήταν υπέρμετρα άδικη αλλά θα την σεβαστεί και είναι αποφασισμένη να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά του Δημοσίου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τελειώνει το δικαστικό σίριαλ 32 ετών με ακίνητο της Κέκροψ στο Ψυχικό

Την απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένει πλέον η εισηγμένη, μετά τη δικαίωσή της από το Εφετείο, για να προχωρήσει στην αξιοποίηση 300 στρεμμάτων στην περιοχή «Λατομείο». Δίκη στο ΣτΕ και για 16 καταστήματα στο Ψυχικό.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Οι υποκλοπές παραμένουν ανοιχτό ζήτημα – Ζητείται δικαιοσύνη

Η δικογραφία για τις υποκλοπές επιστρέφει στον Άρειο Πάγο για περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας υπόπτους για κατασκοπεία. Η Νίκη τονίζει πως οι θεσμοί ήταν τα θύματα και ζητά αυστηρή απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Predator: Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για κατασκοπεία

Η έρευνα για πιθανή κατασκοπεία στην υπόθεση Predator ανατίθεται στον Άρειο Πάγο, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διερευνήσει άλλα τρία αδικήματα για εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων, όπως ζήτησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζει τη δεύτερη δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ως νέο πλήγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας «γαλάζιο» παρακράτος και διασπάθιση πόρων, με ευθύνες σε πρώην και νυν κυβερνητικά στελέχη.