ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 86.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Γκαριμπόλντι (Pfizer): Στο «ραντάρ» των ξένων επενδυτών η Θεσσαλονίκη

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer εντάσσει την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη καινοτομίας και μιλάει για τις δυνατότητές της και το brain regain.

«Μέσα στο ραντάρ» των ξένων επενδυτών βρίσκεται πλέον η Θεσσαλονίκη, μια πόλη «με σπουδαίες δυνατότητες», όπως επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Η στρατηγική θέση της πόλης, το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου ταλέντου, αλλά και η ίδια η επένδυση της Pfizer σε αυτή, την καθιστούν πόλο έλξης και μπορούν να οδηγήσουν σε νέες επενδύσεις, εκτιμά. «Ο αντίκτυπος (της επένδυσης της Pfizer) είναι κάτι παραπάνω από θετικός, ενώ βοήθησε και η χρονική συγκυρία. Το γεγονός ότι η Pfizer -που αναδείχθηκε σε πρωταγωνίστρια στην αντιμετώπιση της πανδημίας- επέλεξε να εγκαταστήσει το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της στη Θεσσαλονίκη, σε μια εποχή που η ψηφιακή καινοτομία αποδείχθηκε "κλειδί" στη μάχη κατά της πανδημίας, έχει βάλει τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη της καινοτομίας και της επιστημονικής αριστείας», συμπληρώνει.

Κατά τον κ. Γκαριμπόλντι, η Θεσσαλονίκη έχει ήδη αρχίσει να εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας και της επιστημονικής αριστείας, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί και η τάση του brain regain (επιστροφή εξειδικευμένων στελεχών που είχαν μεταναστεύσει) για την πόλη: «η Θεσσαλονίκη έχει σπουδαίες δυνατότητες. Φέρνοντας κοντά ειδικούς παγκόσμιας κλάσης και κορυφαία τοπικά μυαλά και ενθαρρύνοντας τους να συνεργαστούν, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας και της επιστημονικής αριστείας. Και αυτό ήδη συμβαίνει! Όχι μόνο ταλαντούχοι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή δείχνουν ενδιαφέρον να συνεργαστούν μαζί μας, αλλά ταυτόχρονα Έλληνες επιστήμονες και επαγγελματίες, που έζησαν και εργάστηκαν στο εξωτερικό, από την Ολλανδία και τη Γερμανία έως τις ΗΠΑ, έχουν γίνει μέλη της ομάδας μας στη Θεσσαλονίκη και είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που επέστρεψαν και συνέβαλαν στην αλλαγή από το brain drain στο brain regain για την πόλη, αλλά και συνολικά για την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί».

Ζητούνται ταλέντα

Ο κ. Γκαριμπόλντι μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενόψει της εκδήλωσης «CDI Tech Hiring Days», στις 11-12 Μαρτίου (https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/cdi-tech-hiring), που μεταξύ άλλων έχει ως στόχο να βρεθούν υποψήφιοι για 18 θέσεις εργασίας στο hub της Pfizer, όπου ήδη απασχολούνται -έπειτα από 21 μήνες λειτουργίας- περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης. Ποιο είναι το προφίλ των ατόμων που αναζητά η εταιρεία για να στελεχώσει αυτές τις 18 νέες θέσεις εργασίας στο hub;

«Στοχεύουμε να προσελκύσουμε τα καλύτερα ταλέντα για το CDI, από νέους, απόφοιτους πανεπιστημίου έως πιο έμπειρους επαγγελματίες στον τομέα της τεχνολογίας, που ενδιαφέρονται να συμβάλουν σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών. Αναζητούμε ανθρώπους που oι καινοτόμες ψηφιακές λύσεις "μιλάνε" στο τεχνολογικό τους πνεύμα και που ονειρεύονται να δουλέψουν για μια εταιρεία πρωτοπόρο της καινοτομίας στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας. Έχουμε 18 νέες θέσεις εργασίας, που σχετίζονται με αυτήν την εκδήλωση, από Junior Platform Services μέχρι Mid Data Integration Engineers και Senior Software Engineers. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για αυτές τις θέσεις, στέλνοντας απαραίτητα τα βιογραφικά τους και να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας, όπου μπορούν να δικτυωθούν με άτομα που σκέπτονται όπως εκείνοι, να μάθουν περισσότερα για την Τεχνολογία της Pfizer, και να διεκδικήσουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη της οικογένειας του CDI», απαντά ο κ. Γκαριμπόλντι. Κατά τον κ. Γκαριμπόλντι, το CDI συνεργάζεται στενά με το τοπικό οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας και επενδύει διαρκώς σε αυτή τη συνεργασία, ενθαρρύνοντας τη διασύνδεση των ανθρώπων της πόλης με το παγκόσμιο δίκτυό της. «Έχουμε μια συνεπή στρατηγική συνεργασίας με τοπικούς και διεθνείς παράγοντες του χώρου, με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών και την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών σε αμοιβαία επωφελή βάση. Οι συνεργασίες μας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και με το Elevate Greece αποτελούν πολύ καλά παραδείγματα αυτής της προσπάθειας διασύνδεσης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων» καταλήγει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γκαριμπόλντι: Η Θεσ/νίκη μπορεί να εξελιχθεί στη Silicon Valley της Ελλάδας

Ο κ.Γκαριμπόλντι επισημαίνει ότι η Pfizer αναζητά στη Θεσσαλονίκη τον χώρο για τη δημιουργία εγκαταστάσεών, αλλά η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να δημιουργήσει «dream team» επιστημόνων, «ώστε να φέρουμε το μέλλον για την Pfizer και τον υγεία, σήμερα».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα συνεργασία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer με το ΑΠΘ

Η φαρμακοβιομηχανία έχει εξασφαλίσει στο συγκεκριμένο έργο τη συμμετοχή διεπιστημονικής ομάδας από Ελλάδα, Ολλανδία και Πορτογαλία, υπό τον συντονισμό του ΑΠΘ, καθώς και μελών του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας.
demo-farmako
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζουν επίπεδο τη χώρα στον κλάδο του φαρμάκου οι επενδύσεις της DEMO

Η φαρμακευτική εταιρεία με την κατασκευή παραγωγικού hub στην Τρίπολη θα δημιουργήσει περισσότερες από 600 άμεσες θέσεις εργασίας και θα μπορεί να καλύψει το 30% της ζήτησης της ΕΕ σε πενικιλινούχα φάρμακα και το 37% σε ογκολογικά φάρμακα.