Συμφωνία για την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 1.55 MW στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε η MYTILINEOS, με το έργο να είναι το πρώτο που αναλαμβάνει η ελληνική εταιρεία στην περιοχής της Ανατολικής Ασίας.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση: «η MYTILINEOS επιβεβαιώνοντας εκ νέου τη στρατηγική της επέκταση στις παγκόσμιες αγορές, μέσω δραστηριοτήτων σε ολόκληρο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της κατασκευής φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 1.55MW στην περιοχή Yangpyung-gun στη Νότια Κορέα, από τον Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD).
Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο έργο της MYTILINEOS στη Νότια Κορέα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ασίας, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τον Τομέα RSD, καθώς αποτελεί μία από τις λίγες Ευρωπαϊκές εταιρείες με επιτυχή διείσδυση στην αγορά της Ασίας.
Το έργο Yangpyung-gun εξασφάλισε την τιμή ταρίφας KRW 119000/MWh (~US$ 100/MWh) μέσω ανταγωνιστικής προσφοράς που υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021. Μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να παράγει ετησίως 2000 πιστοποιητικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (REC) που θα πωλούνται στην Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης της Κορέας βάσει 20-ετούς συμφωνίας αγοράς (offtake agreement - PPA).
Ο Τομέας RSD της MYTILINEOS εδραιώνει περαιτέρω τη θέση του στη χώρα αναπτύσσοντας ένα φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 36MW στην περιοχή GonamMyeon, Επαρχία Taean. Το έργο έχει ήδη λάβει άδεια παραγωγής ενέργειας και έχει αιτηθεί κατασκευαστική άδεια. Μέσα στην επόμενη διετία, ο Τομέας στοχεύει στην ανάπτυξη από μηδενική βάση μεγάλης κλίμακας έργων ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας ύψους 300MW μέσω της εξαγοράς πακέτου έργων ηλιακής ενέργειας μικρής κλίμακας μέγιστης ισχύος 50MW».
Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD της MYTILINEOS, δήλωσε τα ακόλουθα: «Η Νότια Κορέα αποτελεί αγορά στρατηγικής σημασίας για την επέκταση της MYTILINEOS στις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού και μεγάλη ευκαιρία παγκόσμιας εδραίωσης της παρουσίας του Τομέα RSD. Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε μία από τις λίγες εταιρείες διεθνώς που διεισδύουν σε αυτή την ανταγωνιστική αγορά και που συνεπικουρούν τους «πράσινους» στόχους της Νότιας Κορέας».