Σημαντική ενίσχυση της παρουσίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέτυχε η METLEN με την υπογραφή έξι νέων συμβολαίων για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνολικής ισχύος 313,4 MW.
Πρόκειται για πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα και ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS), με την κατασκευή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει σε φάσεις εντός του 2025 και την ολοκλήρωση να αναμένεται έως το τέλος του 2026. Η συνολική αξία των συμβολαίων εκτιμάται σε περίπου 110 εκατομμύρια λίρες.
Τα νέα έργα περιλαμβάνουν:
- Hulam Solar Park (71 MW) και Sheraton Solar Park (53 MW) στο Durham, για λογαριασμό της Lightsource bp
- Scruton Solar Park (55 MW) στο Northallerton, για την AMPYR Solar Europe
- Henley Solar Park (18,9 MW) στο Shropshire και Benthead Solar Park (84,5 MW) στη Σκωτία, καθώς και το συνοδευτικό Benthead BESS (73,3 MWh), για την Aukera Energy
Παράλληλα, η METLEN ολοκλήρωσε πρόσφατα τρία ακόμη έργα ΑΠΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δύο από αυτά, το φωτοβολταϊκό Northwold Solar Park (10 MW) και το σύστημα Northwold BESS (9,86 MWh), αναπτύχθηκαν για την AMPYR Solar Europe στην περιοχή του Norfolk. Το τρίτο, το Coal Pit BESS (73,31 MWh), υλοποιήθηκε για την Pulse Clean Energy στο Μάντσεστερ.
Με σταθερή στρατηγική διείσδυσης στην αγορά και ένα ολοένα και πιο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο, η METLEN αναδεικνύεται σε βασικό παίκτη της ενεργειακής μετάβασης στη Βρετανία.
Η εταιρεία αριθμεί πλέον 85 έργα ΑΠΕ (υλοποιημένα ή υπό ανάπτυξη), τα οποία περιλαμβάνουν 58 φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος 1,54 GW και 27 έργα αποθήκευσης ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ 1,18 GWh, καταλαμβάνοντας περίπου το ένα τρίτο της βρετανικής αγοράς BESS.
Η METLEN, με έμφαση σε έργα υψηλής τεχνολογικής και περιβαλλοντικής αξίας, εδραιώνει τη θέση της ως στρατηγικός εταίρος στην πορεία προς ένα βιώσιμο, καθαρό και ενεργειακά ασφαλές μέλλον.