ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ Εμπορίας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, με τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνο Ξιφαρά. Πηγή: ΔΕΠΑ Εμπορίας

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Με σύνθημα «Ενέργεια που μας πάει μπροστά» στη ΔΕΘ

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο περίπτερο της εταιρείας στη ΔΕΘ και να πληροφορηθούν με τη βοήθεια διαδραστικού βίντεο για τις χρήσεις του φυσικού αερίου στην καθημερινότητά τους.

Με κεντρικό μήνυμα «Ενέργεια που μας πάει μπροστά», η ΔΕΠΑ Εμπορίας υποδέχεται τους επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ στο περίπτερό της, όπου αποτυπώνεται ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός της εταιρείας, για τον μετασχηματισμό της σε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας με υψηλή καθετοποίηση, όπως αναφέρεται σε ανακοινωση της εταιρείας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας ξεναγήθηκε το Σάββατο στο περίπτερο από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνο Ξιφαρά  και ενημερώθηκε για τους βασικούς άξονες του νέου business plan της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

«Η δομή του περιπτέρου που αναπτύσσεται σε πυλώνες, διευκολύνει την ενημέρωση των επισκεπτών τόσο για την υψηλή αξία του φυσικού αερίου ως καυσίμου-γέφυρα για την επίτευξη του εθνικού στόχου της απολιγνιτοποίησης, όσο και για την πολυσχιδή δραστηριότητα της ΔΕΠΑ Εμπορίας, μιας σύγχρονης και ανταγωνιστικής εταιρείας, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο περίπτερο και να πληροφορηθούν με τη βοήθεια διαδραστικού βίντεο για τις χρήσεις του φυσικού αερίου στην καθημερινότητά τους αλλά και στην αγροτική παραγωγή, τη βιομηχανία τις μικρές επιχειρήσεις και τα δημόσια κτίρια. Το business plan που εφαρμόζει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενσωματώνει τα κριτήρια ESG,  με στόχο την «πράσινη» επιχειρηματικότητα,  στοιχείο που αναδεικνύεται  και στο περίπτερο της εταιρείας. 

  • Μέσω στοχευμένων επενδύσεων και τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών, η εταιρεία επιδιώκει την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών των πελατών της, παρέχοντας οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό αέριο σε νοικοκυριά, βιομηχανικούς πελάτες, παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επίσης και καύσιμο για οχήματα που χρησιμοποιούν αεριοκίνηση, μέσω του Fisikon.
  • Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ως συντονιστής των ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Poseidon Med II και BLUE HUBS, εισάγει τις θαλάσσιες μεταφορές της Ανατολικής Μεσογείου στην εποχή LNG.
  • Η εταιρεία συμμετέχει στον νέο πλωτό τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο κρίσιμο για την ασφάλεια εφοδιασμού με LNG στην ΝΑ Ευρώπη, όπως επίσης και στον ελληνο-βουλγαρικό αγωγό IGB.
  • Η ΔΕΠΑ Εμπορίας εισέρχεται στη νέα εποχή της «καθαρής» ενέργειας, επενδύοντας στις ΑΠΕ και άλλα εναλλακτικά καύσιμα με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς δήλωσε: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας μετασχηματίζεται σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή επιχείρηση, ικανή να προσφέρει ένα πλήθος ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών, και αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία επεκτείνεται διαρκώς σε νέες αγορές και δραστηριότητες, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αξιοποιώντας, δε, τεχνολογίες αιχμής, όπως το small scale LNG και το CNG, η ΔΕΠΑ Εμπορίας επεκτείνει τη χρήση του φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, και προωθεί την αεριοκίνηση. Παράλληλα, πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στρατηγικών υποδομών που αυξάνουν και διαφοροποιούν τις πηγές και τις οδούς εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο και τη μετατρέπουν σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, αναβαθμίζοντας τη γεωπολιτική σημασία της».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Εξάρχου και Κωνσταντίνος Ξιφαράς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Atlantic SEE: Το «σημείο-κλειδί» της συμφωνίας των 9 δισ. με την Venture Global

Το κλειδί της συμφωνίας είναι η δυνατότητα ανακατεύθυνσης φορτίων προς άλλες αγορές από την Atlantic SEE LNG Trade εάν δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση. Τι σημαίνει για τον Κάθετο Διάδρομο και την Ελλάδα.
Αλέξανδρος Εξάρχου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Atlantic See: Συμφωνία 9 δισ. δολ. για LNG μέσω Ελλάδας σε Αλβανία και Βοσνία

Η κοινή εταιρεία της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του Ομίλου AKTOR, Atlantic See ανακοίνωσε συμφωνία 9 δισ. δολαρίων για προμήθεια αμερικανικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας προς Αλβανία και Βοσνία από το 2030, ενισχύοντας τον ρόλο της χώρας ως ενεργειακού κόμβου.
ΔΕΠΑ Εμπορίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η στρατηγική θέση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στη νέα γεωγραφία του φυσικού αερίου

Μια σταθερά ενισχυόμενη παρουσία στη χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου διαμορφώνει η ΔΕΠΑ Εμπορίας μέσα από τη συμμετοχή της σε στρατηγικές υποδομές, την ενεργό παρουσία της στο LNG και την ανάπτυξη διασυνοριακών εμπορικών ροών.
Φορτηγό υγροποιημένου αερίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικράτησε σε διεθνή οργανισμό για την προμήθεια LNG

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε κέρδισε διεθνή διαγωνισμό της Bulgartransgaz για την προμήθεια 500 GWh LNG. Η παράδοση θα γίνει στον FSRU Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο, πριν το φορτίο αεριοποιηθεί και διοχετευθεί στη Βουλγαρία.