ΓΔ: 2336.52 0.08% Τζίρος: 45.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:41
Φώτο: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 12,09% υποχώρησε το ποσοστό της Reggeborgh

Ο αριθμός των μετοχών της REGGEBORGH πλέον ανέρχεται σε 12.509.580, ενώ υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής κατείχε το 19,3473 % του μετοχικού κεφαλαίου.

Στο 12,0955% υποχώρησε το ποσοστό της ολλανδικής εταιρείας REGGEBORGH στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η δεύτερη

Πιο ειδικά,

«Σύμφωνα με το Ν.  3556/2007, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημερώνει ότι έλαβε σήμερα γνωστοποίηση από τον μέτοχο REGGEBORGH INVEST B.V. ότι στις 23/3/2021 επήλθε μεταβολή (μείωση) στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου και συγκεκριμένα:

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων  ψήφου  κατά  την  προηγούμενη  γνωστοποίηση συναλλαγής: 20.009.580, ήτοι  ποσοστό 19,3473 % του μετοχικού κεφαλαίου. 

Αριθμός  μετοχών  και  ισάριθμων  δικαιωμάτων  ψήφου  μετά  την  τελευταία  συναλλαγή:

12.509.580 μετοχές και δικαιώματα  ψήφου,  ήτοι  ποσοστό 12,0955 %  επί  του  συνόλου  των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, που ανέρχονται σε 103.423.291. 

Στην ίδια ως άνω γνωστοποίηση, ο μέτοχος REGGEBORGH INVEST B.V. δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις  που  κατέχουν  άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδικός άξονας Κρήτης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΟΑΚ: Σε εκκρεμότητα χρηματοδότηση και μοντέλο υλοποίησης στην Κρήτη

Με την παραχώρηση του ΒΟΑΚ να ξεκινά έως 4/2, ο ΝΟΑΚ παραμένει χωρίς καθαρή χρηματοδότηση και ώριμες μελέτες για τη σύνδεση Καστελίου, κρατώντας «παγωμένες» κρίσιμες οδικές υποδομές στη νότια Κρήτη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι «μεγάλοι» των κατασκευών στη «μάχη» για οδικά ΣΔΙΤ 700 εκατ. ευρώ

ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AKTOR – Metlen ατην κούρσα για τις συμπράξεις κατασκευής των αξόνων που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια στις συνδέσεις Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη, όπου κυκλοφορούν και πολλά βαρέα οχήματα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Αττική Οδός κάνει τη «διαφορά» στη λειτουργική κερδοφορία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με εντυπωσιακή άνοδο σε έσοδα και EBITDA, αλλά και με νέα μεγάλα έργα σε τροχιά υλοποίησης, οι παραχωρήσεις εξελίσσονται σε βασικό μοχλό σταθερής και διατηρήσιμης κερδοφορίας για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.