Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση από τη διαδικασία πώλησης της SingularLogic, η SoftOne, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι η Olympia Group του Πάνου Γερμανού, επανέρχεται. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η κοινοπραξία SoftOne – Profile κατέθεσε, εκτός διαδικασίας, προσφορά 16 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της SingularLogic από την MIG.
Η SoftOne είχε συμμετάσχει αρχικώς στην τελευταία διαγωνιστική διαδικασία για την εξαγορά της SingularLogic σε κοινοπραξία με τον όμιλο Quest. Τότε είχε αποχωρήσει υποστηρίζοντας πως η διαδικασία έχει σοβαρά κενά. Στον ίδιο διαγωνισμό είχε συμμετάσχει και η Profile, σε κοινοπραξία με την ΟΤS και μάλιστα είχε καταθέσει μία από τις τέσσερις προσφορές.
Η προσπάθεια πώλησης της SingularLogic, που εκτός από ισχυρή θέση στο λογισμικό για επιχειρήσεις λειτουργεί και το σύστημα διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων, είχε παγώσει μετά την επιλογή μιας άγνωστης εταιρείας, με την επωνυμία Nexus Holdings Limited (Sky Box) ως επικρατέστερου επενδυτή. Τελικά, η Nexum δεν απέδειξε ότι διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια και η διαδικασία σταμάτησε.
Ενώ όλοι περίμεναν πως η MIG και οι σύμβουλοί της θα απευθύνονταν στον δεύτερο από τους τέσσερις ομίλους που κατέθεσαν προσφορές, η διαδικασία ανατρέπεται από την προσφορά – σφήνα των SoftOne και Profile.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαφαινόμενες προθέσεις της MIG να συζητήσει τη συγκεκριμένη προσφορά οδηγούν σε ανατροπές και αποχωρήσεις διεκδικητών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία. Μετά την… εξαφάνιση της Nexum, στη διαδικασία είχαν παραμείνει και καταθέσει προσφορές άλλοι τρεις διεκδικητές της SingularLogic και συγκεκρμένα η εταιρεία πληροφορικής In Digital και οι κοινοπραξίες Epsilon Net – Space Hellas – Entersoft και Profile – OTS.
Προ ημερών το Business Daily υπενθύμιζε πως εκτός από το ικανό πελατολόγιο της SingularLogic στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP), οι διεκδικητές είχαν στο μάτι και τον ισχυρό τομέα ολοκλήρωσης συστημάτων (integration) ενόψει των μεγάλων έργων πληροφορικής στο Δημόσιο. Ο συγκεκριμένος τομέας αδυνατεί πλέον να διεκδικήσει έργα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας με την κατάσταση να χειροτερεύει κάθε ημέρα που περνά λένε στην αγορά.
Το εγχείρημα διάσωσης της SingularLogic δεν θεωρείται εύκολο αφού –αν τελικά προχωρήσει η διαδικασία– ο νέος μέτοχος πρέπει να ξεκαθαρίσει την εικόνα με πλήθος ανενεργών θυγατρικών, που για να κλείσουν χρειάζονται αξιόλογα κεφάλαια.
Ταυτόχρονα πρέπει να ξεκαθαρίσει και τα συμβόλαια ανωτέρων στελεχών, να διασώσει περίπου 100 εργαζόμενους που σήμερα θεωρείται πως δεν καλύπτουν άμεσες ανάγκες, κ.α. Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα δεν έχει ολοκληρωθεί π.χ. η εκκαθάριση των θυγατρικών Τάσεις Συμβουλευτική, Modular, Business Logic, Helpdesk, Cherry, κ.α. Πρόκειται για εταιρείες που είχαν τεθεί σε εκκαθάριση από το 2005!