ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Toyota Urban Cruiser
Το ολοκαίνουργιο Toyota Urban Cruiser σε έκθεση αυτοκινήτων, ιδανικό για αστική και υπεραστική μετακίνηση.

Μειώθηκαν κατά 6,4% οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota τον Αύγουστο

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υποχώρησαν οι παγκόσμιες πωλήσεις και η παραγωγή της Toyota τον Αύγουστο, με σημαντικές μειώσεις σε Κίνα, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

Μείωση στις πωλήσεις της για δεύτερο συνεχόμενο μήνα υπέστη η Toyota, καθώς οι μειώσεις στην Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή συνεχίστηκαν μετά την πτώση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου μήνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο είδε τις παγκόσμιες πωλήσεις της να μειώνονται κατά 6,4% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 790.743 οχήματα και την παραγωγή να μειώνεται κατά 5,9% στα 700.860 οχήματα.

Μια πτώση 22,8% στην Κίνα οδήγησε σε πτώση των πωλήσεων για έβδομο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι υψηλότερες τιμές βενζίνης επηρέασαν τη ζήτηση για υβριδικά και παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,4%, ενώ αυτές στη Μέση Ανατολή μειώθηκαν κατά 37,5%, αντισταθμίζοντας την αύξηση 9,1% στην Ιαπωνία.

Η παραγωγή μειώθηκε λόγω της πτώσης κατά 11,3% στην Κίνα και της μείωσης κατά 6,6% στις ΗΠΑ. Η παραγωγή στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 1,7%, εν μέρει λόγω των επιπτώσεων των αναστολών παραγωγής μετά από σεισμό στο νότιο νησί Κιούσου.

Τα στοιχεία της Toyota περιλαμβάνουν την πολυτελή μάρκα Lexus.

Οι πωλήσεις της Toyota στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 8,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 685.676 αυτοκίνητα, σηματοδοτώντας την έβδομη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, με τις πωλήσεις στην Κίνα να μειώνονται κατά 22,8% στις 118.449 μονάδες, καθώς η αγορά βενζινοκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των βενζινοκίνητων και των υβριδικών αυτοκινήτων, παρέμεινε υποτονική.

Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 9,1% στις 105.067 μονάδες, σηματοδοτώντας την πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση, η οποία υποβοηθήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις ισχυρές πωλήσεις νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του RAV4, του bZ4X και του Land Cruiser FJ.

Η Μέση Ανατολή σημείωσε πτώση 37,5% στις πωλήσεις, στα 32.600 οχήματα, αλλά οι εξαγωγές της Toyota από την Ιαπωνία στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 31,0% στα 24.411 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς ο αντίκτυπος των κλιμακούμενων εντάσεων φαίνεται να έχει υποχωρήσει.

Η παραγωγή στο εξωτερικό, εν τω μεταξύ, μειώθηκε κατά 7,6% στα 496.373 οχήματα, σημειώνοντας πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, με την παραγωγή στην Κίνα να μειώνεται κατά 11,3% στα 111.154 αυτοκίνητα.

Η εγχώρια παραγωγή μειώθηκε κατά 1,7% στις 204.487 μονάδες, σηματοδοτώντας την πρώτη πτώση σε τέσσερις μήνες, ανέφερε η εταιρεία, επικαλούμενη τις διαταραχές στην παραγωγή που προκλήθηκαν από τον σεισμό μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Κουμαμότο στη νοτιοδυτική Ιαπωνία τον Ιούλιο και τους τυφώνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Υποστηρίζει το Ιράν και καλεί Ιράν-ΗΠΑ σε αυτοσυγκράτηση

Η Κίνα δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα του Ιράν στη Μέση Ανατολή, ενθαρρύνοντας διαβουλεύσεις και αυτοσυγκράτηση με τις ΗΠΑ. Ενισχύει τη στρατηγική συνεργασία της με το Ιράν, βασικό οικονομικό της εταίρο.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Υπ. Μεταφορών ΗΠΑ Ντάφι επικρίνει τη Ford για δεσμούς με Κίνα

Ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Σον Ντάφι, επέκρινε τη Ford για συνεργασία με κινεζικές τεχνολογίες, εκφράζοντας ανησυχία για την εξάρτηση της εταιρείας από την κινεζική CATL στο εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
Ford Ranger σε βουνό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ford: Κινέζικα αυτοκίνητα ίσως εισέλθουν στις ΗΠΑ την επόμενη δεκαετία

Ο CEO της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ, προειδοποιεί πως η είσοδος κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην αγορά ΗΠΑ είναι πιθανή τα επόμενα 5-10 χρόνια και ότι η Ford ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά οχήματα για να ανταγωνιστεί την Κίνα.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή

Ο Κινέζος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και την Υεμένη, τονίζοντας πως παρεμποδίζουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες και την προστασία των αμάχων στη Γάζα.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο καλεί ΗΠΑ και Ιράν σε συμβιβασμό για τη Μέση Ανατολή

Ο Ουάνγκ Γι επανέλαβε την έκκληση της Κίνας για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και ελπίζει σε συμβιβασμό μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, υπογραμμίζοντας τη βούληση του Πεκίνου για ειρηνική λύση μέσω συνεννόησης.