ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:30 DATA

Space Hellas: Επικεφαλής ευρωπαϊκού έργου στην κυβερονάμυνα, συνολικού ύψους 7,6 εκατ. 

Η Space Hellas είναι επικεφαλής κοινοπραξίας 15 φορέων, που απαρτίζεται από αμυντικές βιομηχανίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα από οκτώ κράτη-μέλη. 

Την έγκριση της Κομισιόν έλαβε η πρόταση της Space Hellas, ως επικεφαλής κοινοπραξίας 15 φορέων, για το έργο έρευνας και ανάπτυξης PANDORA: Cyber Defence Platform for Real-Time Threat Hunting, Incident Response and Information Sharing. 

Το εν λόγω έργο είναι ένα από 16 τα οποία εντάσσονται στο EDIDP (European Defense Industrial Development Programme), το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για συγχρηματοδότηση έργων R&D στον τομέα της άμυνας, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι  7,6 εκατ. ευρώ και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση φθάνει στα 6,8 εκατ.

Σκοπός του PANDORA είναι η ανάπτυξη ενός ανοιχτού συστήματος λογισμικού για την ανίχνευση και αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία τερματικών (endpoint protection) και την ανταλλαγή πληροφοριών (threat intelligence sharing).

Η κοινοπραξία του PANDORA, της οποίας η Space Hellas είναι συντονιστής, απαρτίζεται από αμυντικές βιομηχανίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα από οκτώ ευρωπαϊκά κράτη-μέλη. Συγκεκριμένα, οι φορείς είναι: Thales Hellas, Infili Technologies, Orion Innovations (Ελλάδα), Ubitech (Κύπρος), Naval Group, Gatewatcher (Γαλλία), GMVIS SkySoft, INESC TEC, CINAMIL (Πορτογαλία), CTTC (Ισπανία), AIT (Αυστρία), ΗM EI, CyberServices (Ουγγαρία), Thales Belgium, NVISO (Βέλγιο). Η Ελληνική συμμετοχή στο έργο ανέρχεται στο 38% επί του προϋπολογισμού.

Η τεχνολογική λύση του PANDORA απευθύνεται πρωτίστως σε κυβερνητικούς φορείς στον τομέα της άμυνας, ενώ καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της πρότασης, αλλά και του έργου εν γένει, είναι η ενεργός υποστήριξή του από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, τα οποία συμμετέχουν στο PANDORA, όχι μόνο ως τελικοί χρήστες/αποδέκτες, αλλά και ως συγχρηματοδότες. Το PANDORA έχει εξάλλου άμεση συνάφεια με το διακρατικό έργο «Cyber Threats and Incident Response Information Sharing Platform (CTISP)» το οποίο εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματος PESCO και συντονίζεται από τη Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ.

Στην επιτυχία της πρότασης συνέβαλε αποτελεσματικά η εποικοδομητική συνεργασία της Space Hellas, με τους εμπλεκόμενους φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mastercard: Δημιουργεί νέο ευρωπαϊκό κέντρο κυβερνοασφάλειας στο Βέλγιο

Το Κέντρο ενισχύει την ικανότητα της Mastercard να καταπολεμά κυβερνοαπειλές, να προστατεύει, να ανιχνεύει και να ανταποκρίνεται σε επιθέσεις και στοχεύει να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Space Hellas ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων και δεδομένων.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: Ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας Υγείας

Mε την χρήση νέων τεχνολογιών επιτυγχάνεται η θωράκιση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, σε επίπεδο ασφάλειας από κακόβουλες ενέργειες και διασφαλίζεται η επιχειρησιακή συνέχεια της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του κλάδου Retail & Fuel της SingularLogic

Επιπλέον ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των νέων μετοχών της Epsilon SingularLogic Α.Ε. από την εταιρία SingularLogic A.E. στην EPSILON NET A.E. έναντι του συμφωνημένου τιμήματος ύψους 3.000.000 το οποίο καταβλήθηκε ολοσχερώς.