ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:21
φωτοβολταϊκά
Φώτο: Συμφωνία της METLEN με 865 εκατ. για φωτοβολταϊκά και αποθήκευση στη Χιλή, Credits: METLEN

METLEN: Συμφωνία 865 εκατ. για φωτοβολταϊκά και αποθήκευση στη Χιλή

Η METLEN ολοκλήρωσε την πώληση χαρτοφυλακίου 588 MW φωτοβολταϊκών με BESS 1.610 MWh στη Χιλή, ενισχύοντας το Asset Rotation Plan και τη διεθνή της παρουσία στις ΑΠΕ.

Η METLEN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του χρηματοοικονομικού κλεισίματος για την πώληση σημαντικού μέρους του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της στη Χιλή.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τέσσερα φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος 588 MW, τα οποία υποστηρίζονται από συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) συνολικής χωρητικότητας 1.610 MWh.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η συναλλαγή συνολικού ύψους 865 εκατ. δολαρίων αναδεικνύει τις ευκαιρίες δημιουργίας αξίας που προσφέρει η αγορά της Χιλής και επιβεβαιώνει τον στρατηγικό ρόλο της METLEN στην ανάπτυξη υβριδικών έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Chairman της METLEN, σημείωσε ότι τα συνεγκατεστημένα έργα φωτοβολταϊκών και BESS διαμορφώνουν το μέλλον του διεθνούς Asset Rotation Plan της εταιρείας.

 Η ανάπτυξη νέων υβριδικών έργων και η υβριδοποίηση υφιστάμενων φωτοβολταϊκών τοποθετούν τον Τομέα Renewables & Energy Transition Platform της METLEN σε πλεονεκτική θέση για αξιοποίηση των αναδυόμενων ευκαιριών.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Chief Executive Director, Renewables & Energy Transition Platform της METLEN, τόνισε πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναδεικνύει τις δυνατότητες της εταιρείας στην υλοποίηση έργων στη Λατινική Αμερική και τη μοναδική πρόταση αξίας που προσφέρεται στην επενδυτική κοινότητα μέσω του Asset Rotation Plan.

 Η πρωτοπορία της Χιλής στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μακράς διάρκειας επιτρέπει στη METLEN να αξιοποιεί την τεχνογνωσία της για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας στο παγκόσμιο τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Brendan Duval, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Glenfarne, δήλωσε ότι η εξαγορά ενισχύει την τεχνολογική διαφοροποίηση των υποδομών της εταιρείας, προσθέτοντας δυναμικό αποθήκευσης ενέργειας και διευρύνοντας τη γεωγραφική και κεφαλαιακή της βάση. 

Εξήρε τη συνεργασία με τη METLEN και επισήμανε τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στις δραστηριότητες της Glenfarne στην αμερικανική ήπειρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας ADMIE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανουσάκης: Μεγάλες επενδύσεις στη μεταφορά ενέργειας στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, τόνισε στο 4ο Greek Investment Conference τη σημασία μεγάλων επενδύσεων στον τομέα ενέργειας, με επενδύσεις που το 2026 θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ και συνολικό πλάνο 6 δισ. ως το 2034.
Θοδωρής Τζούρος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τζούρος: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας στην Ευρώπη

Την μεγάλη προοδο της Ελλάδας στην ενεργειακή ανεξαρτησία και την ανάπτυξη των ΑΠΕ υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής, Chief Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Θοδωρής Τζούρος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, κόντρα στη διεθνή αστάθεια

Το πρώτο τρίμηνο ξεκίνησε καλά για τον όμιλο, ωστόσο τα αποτελέσματα πιέστηκαν λόγω μεταβλητότητας. Το επενδυτικό πρόγραμμα των 560 εκατ. ευρώ για το 2025 προχωράει κανονικά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή CEO.