ΓΔ: 1392.85 -0.34% Τζίρος: 44.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:17:30 DATA
Φωτο: Shutterstock

Οι επιχειρηματίες που διεκδικούν το βραβείο της ΕΥ Entrepreneur Of The Year

Τα προφίλ των έξι επιχειρηματιών από τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό της EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2019».

Έξι επιχειρηματίες από τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις διακρίθηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό «Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2019», τον οποίο διοργάνωσε για έβδομη χρονιά στην Ελλάδα η EY και εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος EY Entrepreneur Of The Year.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός ΕΥ Entrepreneur Of The Year αποτελεί ένα από τα υψηλότερου κύρους επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, καθώς αναδεικνύει τους επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν χάρη στις υψηλές τους επιδόσεις, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις ηγετικές τους ικανότητες, την αναπτυξιακή τους δυναμική, το καινοτόμο πνεύμα, και την κοινωνική τους ευαισθησία. Με ιστορία που ξεπερνά τα 30 χρόνια, και πάνω από 20.000 συμμετοχές παγκοσμίως, διεξάγεται σε περίπου 65 χώρες ανά τον κόσμο.

Στον εφετινό διαγωνισμό για Επιχειρηματία της Χρονιάς διακρίθηκαν στις τέσσερις κατηγορίες ως Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας βραβεύθηκε ο Βύρων Νικολαΐδης (PEOPLECERT GROUP), ως Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας η Ιουλία Χαϊδά, (ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ), ως Δυναμικά Αναπτυσσόμενοι Επιχειρηματίες οι Δημήτριος και Μιχάλης Σαράντης (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ) και ως Καινοτόμοι Επιχειρηματίες οι Σπύρος Μαγιάτης και Νίκος Μωραϊτάκης (WORKABLE SOFTWARE).

Αυτοί θα διεκδικήσουν το βραβείο για τον Επιχειρηματία της Χρονιάς που θα δοθεί κανονικά στις 9 Απριλίου, παρόλο που δεν θα γίνει η εκδήλωση, λόγω της επιδημίας.

Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας 2019: Βύρων Νικολαΐδης, PEOPLECERT GROUP

«Άμα δε ρισκάρεις, δε θα πετύχεις. Οι επιχειρηματικές αποφάσεις είναι από μόνες τους ένα μεγάλο ρίσκο», πιστεύει ο Βύρων Νικολαΐδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert.

Δραστηριοποιούμενος από πολύ νέος στον χώρο του επιχειρείν, οι αρχές που τον εκφράζουν, και διαπνέουν την εταιρεία, είναι: «Ποιότητα, Πάθος, Καινοτομία και Ακεραιότητα».

Παρά τα εμπόδια και τις απογοητεύσεις των πρώτων χρόνων της κρίσης, ο γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη από γονείς εκπαιδευτικούς επιχειρηματίας, κατάφερε να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο οργανισμό, πρωτοπόρο στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων.

 

Διεξάγοντας εκατομμύρια εξετάσεις παγκοσμίως, χάρη στη βραβευμένη τεχνολογία που αναπτύσσεται από την ίδια, η PeopleCert συνεργάζεται με 50.000 οργανισμούς και 800 κυβερνητικούς φορείς. Έχει πιστοποιήσει εκατομμύρια επαγγελματίες σε 216 χώρες, προσφέροντας περισσότερες από 600 πιστοποιήσεις σε 25 γλώσσες, καλύπτοντας ευρύ φάσμα επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Πρόσφατα, κέρδισε διαγωνισμό του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την παγκόσμια διενέργεια εξετάσεων αγγλικής γλωσσομάθειας, που απαιτούνται για τη χορήγηση visa στη Μ. Βρετανία.

Με δική του πρωτοβουλία -είναι πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (Cepis) εκλεγμένος από 33 χώρες- ιδρύθηκε το Alliance for Digital Employability, με στόχο τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας νέους στον Προγραμματισμό, με ταχύρρυθμα προγράμματα.

Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας 2019: Ιουλία Χαϊδά, ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ

«Η ευθύνη δεν είναι μόνο να το διατηρήσω. Πάντα υπάρχει η πρόκληση να το εξελίξεις, να το αναπτύξεις, να το κάνεις ακόμη καλύτερο». Αυτό πιστεύει η Ιουλία Χαϊδά, αντιπρόεδρος της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ, μίας εκ των σημαντικότερων ελληνικών εταιρειών μαρμάρου και εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αποφασισμένη να πετυχαίνει τους στόχους της, η επιχειρηματίας δεύτερης γενιάς ξεκίνησε να εργάζεται από νωρίς στην επιχείρηση, περνώντας από όλα τα τμήματά της και, κατόπιν, αναλαμβάνοντας αρκετές θέσεις ευθύνης, διαγράφοντας μία επιτυχημένη πορεία σε έναν κυρίως ανδροκρατούμενο κλάδο.

 

Η αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2009, αποτέλεσε ευκαιρία για την ΙΚΤΙΝΟΣ να ενισχύσει τον εξωστρεφή προσανατολισμό της, μειώνοντας την εξάρτηση από την εγχώρια αγορά μαρμάρου και διευρύνοντας το διεθνές της δίκτυο πωλήσεων. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιχειρηματία και την εταιρεία, με το 90% του κύκλου εργασιών να προέρχεται πλέον από μία ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα, σε περισσότερες από 90 χώρες ανά τον κόσμο.

Σήμερα, η ΙΚΤΙΝΟΣ διαθέτει τρία εργοστάσια και δέκα λατομεία, αριθμώντας πάνω από 400 άτομα προσωπικό. Συνεχίζοντας να εξελίσσεται και να επενδύει στην τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το 2019, η ΙΚΤΙΝΟΣ ξεκίνησε την υπόγεια εξόρυξη μαρμάρου.

Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας 2019: Δημήτριος Σαράντης και Μιχάλης Σαράντης, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ

«Είμαστε άνθρωποι της καθημερινής δουλειάς, έτσι μεγαλώσαμε και το όραμά μας ήταν πάντα η δημιουργία», παραδέχονται οι Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα, της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ..

Ξεκινώντας από μια μικρή επιχείρηση παραγωγής τυροκομικών προϊόντων το 1985 στα Τρίκαλα, και ακολουθώντας μία επιτυχημένη στρατηγική επενδύσεων, οι αδελφοί Σαράντη κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν εξωστρεφή όμιλο, με παρουσία σε πέντε ηπείρους.

 

Με πρεσβευτές τα ηγετικά προϊόντα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων: Φέτα, Greek Yoghurt, Ελληνικούς χυμούς και Ελληνικό Τσάι, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να παράγει για τους καταναλωτές της καινοτόμα, ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, τα οποία στοχεύει να εδραιώσει και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθώντας τις αξίες των ιδρυτών της, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ αύξησε την τελευταία πενταετία, πωλήσεις, κερδοφορία και ανθρώπινο δυναμικό.

Η εταιρεία στηρίζει την Ελληνική πρωτογενή παραγωγή, συλλέγοντας καθημερινά τις πρώτες ύλες της από 2.700 οικογένειες κτηνοτρόφων, 340 παραγωγών αμυγδάλου και φιστικιού, καθώς και παραγωγών τσαγιού και βοτάνων.

Τέλος, ως ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των χυμών, συλλέγει από τους  Έλληνες παραγωγούς εσπεριδοειδών τις μεγαλύτερες ποσότητες πορτοκαλιών και μήλων, όπως και λαχανικών της ελληνικής γης.

Καινοτόμος Επιχειρηματίας 2019: Σπύρος Μαγιάτης και  Νίκος Μωραϊτάκης, συνιδρυτές, WORKABLE SOFTWARE

«Θα φτιάξουμε κάτι, τόσο εύκολο να το χρησιμοποιήσεις, που θα μπορείς να το βρεις στο internet, και να το χρησιμοποιήσεις μόνος σου», είχαν πει οι Σπύρος Μαγιάτης και Νίκος Μωραϊτάκης, συνιδρυτές της WORKABLE SOFTWARE, ξεκινώντας την υλοποίηση του οράματός τους. Όντας συνάδελφοι και στελέχη σε εταιρεία τεχνολογίας, το 2012, στη σκιά του Grexit, αποφάσισαν να αφήσουν τη δουλειά τους και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, μια καινοτόμα πλατφόρμα πρόσληψης προσωπικού.

 

Εξασφαλίζοντας υψηλή χρηματοδότηση από διεθνείς επενδυτές, κατάφεραν να δημιουργήσουν, στην Ελλάδα, μία εταιρεία σε έναν κλάδο που διακρίνεται από μεγάλο ανταγωνισμό παγκοσμίως.

Το αποτέλεσμα οκτώ χρόνια μετά, είναι η WORKABLE, με γραφεία σε τρεις χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο), δίκτυο 20.000 πελατών σε πάνω από 100 αγορές διεθνώς, και με το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου να προέρχεται από εξωστρέφεια. Έως σήμερα, σχεδόν  50 εκατομμύρια υποψήφιοι εργαζόμενοι έχουν αξιολογηθεί, μέσω του λογισμικού της.

Παρά τη συνεχή ανάπτυξή της την τελευταία πενταετία, η WORKABLE δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία και την καινοτομία, απασχολώντας πάνω από 100 εργαζόμενους στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ το περιβάλλον εργασίας και οι παροχές για το προσωπικό, θυμίζουν πολιτικές προτύπου “Silicon Valley”.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-EY-Spyros_Kaminaris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥ: Ο Σπ. Καμινάρης επικεφαλής του τμήματος Φορολογικών Υπηρεσιών

Ο Σπύρος Καμινάρης, είναι Partner στο Φορολογικό Τμήμα της ΕΥ Ελλάδος, όπου ηγείται των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Φορολογίας Επιχειρήσεων, επιβλέποντας τις Υπηρεσίες Διεθνούς Φορολογίας και τις Ενδοομιλικές Συναλλαγές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EY Ελλάδος: Σύμβουλος της Motor Oil σε επιχορήγηση 127 εκατ.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ, ενώ αφορά το έργο IRIS, μέσω του οποίου αναμένεται να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του διυλιστηρίου της Motor Oil, με τη δέσμευση 495 χιλ. τόνων CO2 ετησίως.