ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σύγχρονο drone στον ουρανό
Drone αιωρείται ψηλά για ερευνητικούς ή βιομηχανικούς σκοπούς πάνω από ανοιχτό ουρανό.

Οι ESA Security Solutions και ALTUS LSA αλλάζουν το τοπίο ασφαλείας στην Ελλάδα

Αυτή η σύμπραξη ενισχύει έμπρακτα και δυναμικά την ελληνική βιομηχανία Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας διαμορφώνοντας ένα ισχυρό οικοσύστημα καινοτομίας.

Η ESA Security Solutions, ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της φυσικής ασφάλειας και η ALTUS LSA, πρωτοπόρος στην τεχνολογία drones, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια στρατηγική συνεργασία, που επαναπροσδιορίζει το μέλλον της ασφάλειας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Με όραμα την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή, οι δύο εταιρείες συνδυάζουν την τεχνογνωσία, την εκτενή παρουσία στο πεδίο και τις υποδομές τους για να προσφέρουν εξειδικευμένες προηγμένες λύσεις φύλαξης, επιτήρησης και ελέγχου, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία αιχμής με στόχο τόσο την Ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά.

Η συνεργασία τους εστιάζει στην ανάπτυξη και ένταξη στα σχέδια ασφαλείας προηγμένων συστημάτων που αξιοποιούν συνδυαστικές και προσαρμοσμένες λύσεις με χρήση drones – εναέρια και επίγεια – επαναπροσδιορίζοντας τη φύλαξη και την επιτήρηση. Παράλληλα, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εξειδικευμένου εξοπλισμού drones και ρομποτικών συστημάτων ελληνικής κατασκευής, που ανταποκρίνονται στις ειδικές απαιτήσεις και ανάγκες του χώρου της φύλαξης και της ασφάλειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται ακόμα και στην έρευνα και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) για εφαρμογές αυτόνομης πλοήγησης και επεξεργασίας εικόνας (computer vision), αναβαθμίζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες αυτών των εξειδικευμένων συστημάτων ασφαλείας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική ένταξη στο πεδίο των προηγμένων αυτών συστημάτων,  η στρατηγική αυτή συνεργασία περιλαμβάνει και την εκπαίδευση εξειδικευμένων πιλότων και στελεχών ασφαλείας στα εκπαιδευτικά τους κέντρα, μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων. 

Ο κ. Γιώργος Μαθιός, Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ESA Security Solutions, υπογραμμίζει: « Η στρατηγική συνεργασία μας με την ALTUS, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της στρατηγικής μας για παροχή ενός υβριδικού μοντέλου φύλαξης όπου ο Άνθρωπος, τα Τεχνολογικά Μέσα και οι εκσυγχρονισμένες Διαδικασίες, συνεργάζονται αρμονικά, μέσα σε ένα οικοσύστημα υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την παροχή προηγμένων συνολικών υπηρεσιών φυσικής ασφάλειας με βελτιωμένη σχέση κόστους αποτελέσματος για τους πελάτες μας. Η ευκαιρία ανάπτυξης τεχνογνωσίας όμως, αυτού του επιπέδου στην Ελλάδα,  είναι αυτό που την κάνει ακόμη πιο σημαντική για εμάς».

Ο κ.  Ζαχαρίας Σαρρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ALTUS LSA, σημειώνει για αυτή τη συνεργασία: «Η συνεργασία μας με την ESA Security Solutions αναδεικνύει τη δυναμική της ελληνικής τεχνολογίας και τη στρατηγική της αξιοποίηση στον τομέα της ασφάλειας. Συνδυάζοντας την καινοτομία των προηγμένων συστημάτων drones και ρομποτικών λύσεων που παρέχουμε, με την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της ESA, συνδημιουργούμε νέες, πρωτοποριακές δυνατότητες επιτήρησης και άμυνας. Παράλληλα, ενισχύουμε την εγχώρια βιομηχανία Έρευνας & Ανάπτυξης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάδειξη της Ελλάδας ως κόμβο τεχνολογικής καινοτομίας και ηγέτη στον τομέα της ασφάλειας. Μαζί, διαμορφώνουμε σήμερα τις προοπτικές που θα επαναπροσδιορίσουν το μέλλον της ασφάλειας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ISIL/DAESH δυναμώνει στην Αφρική – Νέες απειλές από drones και AI

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέτασε την παραμένουσα απειλή του ISIL, καθώς ο ΟΗΕ τονίζει ότι τρομοκρατικές ομάδες παραμένουν ανθεκτικές με νέες τεχνολογίες, ενώ η απειλή αυξάνεται σε Αφρική, Αφγανιστάν και Συρία.
Στρατιωτικό drone στον αέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράση κατά των πυρκαγιών: 24ωρη επιτήρηση με drones και AI από 110 φυλάκια

Από 1η Μαΐου, drones από 110 φυλάκια επιτηρούν όλη τη χώρα για πρόληψη πυρκαγιών, μεταφέροντας άμεσα δεδομένα στην Πυροσβεστική. Η πλατφόρμα CIVICS αναλύει και αναγνωρίζει εστίες, εντοπίζοντας το ακριβές σημείο του συμβάντος σε πραγματικό χρόνο.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

FSB: Κατάσχεση δυτικών drones με AI έτοιμα για επιθέσεις στη Ρωσία

Η FSB ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε δυτικής κατασκευής drones με Τεχνητή Νοημοσύνη που έφτασαν στη Ρωσία από Ουκρανία. Στόχος τους ήταν επιθέσεις σε αεροπορικές βάσεις. Οι δράστες συνελήφθησαν και τα drones έφεραν εκρηκτικά άνω του 1 κιλού.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος και άρμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Drones και τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τους πολέμους στην Ευρώπη

Τα drones και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τους κανόνες των σύγχρονων πολέμων, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο αντίδρασης και μετατοπίζοντας το βάρος από τα όπλα στη γρήγορη λήψη αποφάσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.