ΓΔ: 2212.35 -1.00% Τζίρος: 93.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:42
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Πειραιώς: Παράταση στο πρόγραμμα ανταμοιβής για συνεπείς δανειολήπτες

Η τράπεζα προχωρά σε παράταση από 01/05/24 έως 31/07/24 του Προγράμματος Ανταμοιβής που είχε ανακοινωθεί στις 11/04/2023, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Aνταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, η Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους συνεπείς δανειολήπτες Στεγαστικών δανείων κυμαινόμενων επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προχωρά σε παράταση από 01/05/24 έως 31/07/24 του Προγράμματος Ανταμοιβής που είχε ανακοινωθεί στις 11/04/2023, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Οι δικαιούχοι δανειολήπτες θα παραμείνουν στο Πρόγραμμα αυτόματα, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εκ μέρους τους ενέργεια. Προϋπόθεση για την παραμονή τους στο Πρόγραμμα είναι το δάνειο να διατηρείται ενήμερο.   
     
Η Τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία των επιτοκίων αναφοράς, η οποία αναμένεται πτωτική, διατηρώντας τη διακριτική ευχέρεια να αξιολογήσει περαιτέρω προσαρμογές εφόσον κριθεί σκόπιμο.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα Πειραιώς είσοδος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Δημιουργεί πλατφόρμα για στεγαστικά δάνεια με την Qualco

Η Πειραιώς μαζί με την Qualco θα δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία που θα αναπτύξει την πλατφόρμα για τα στεγαστικά δάνεια. Θα αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη και μελλοντικά θα διασυνδεθεί και με πλατφόρμες αγοραπωλησίας ακινήτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Παγώνει» τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια η Τρ. Πειραιώς

Όπως αναφέρει η τράπεζα αν κατά τη 12μηνη διάρκεια του προγράμματος τα επιτόκια βάσης μειωθούν από τις Κεντρικές Τράπεζες σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονται στο πρόγραμμα, τότε θα ισχύσει το χαμηλότερο επιτόκιο επ’ ωφελεία των πελατών. 
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα στα στεγαστικά δάνεια το 2026 με ώθηση από χαμηλά επιτόκια

Ισχυρή ανάπτυξη σημείωσαν τα νέα στεγαστικά δάνεια το πρώτο τρίμηνο του 2026 με άνοδο 77%, λόγω χαμηλών επιτοκίων. Εκταμιεύθηκαν πάνω από 117.000 δάνεια συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, με αύξηση 26% σε ετήσια βάση.
Στεγαστικό δάνειο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση των δανείων προς νοικοκυριά για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια

Για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια, ο τραπεζικός δανεισμός προς τα νοικοκυριά πέρασε σε θετικό έδαφος το 2025, με ώθηση από τα στεγαστικά λόγω των προγραμμάτων «Σπίτι μου και την καταναλωτική πίστη.