ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Τρ. Πειραιώς

Πειραιώς: Στο 6,61% η συμμετοχή της Goldman Sachs

Τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει έμμεσα η «The Goldman Sachs Group, Inc» και προέρχονται από κοινές μετοχές και χρηματοπιστωτικά μέσα ανέρχονται συνολικά σε 82.622.396.

Η Πειραιώς Financial Holdings A.E. (η «Εταιρεία») ενημερώνει κατόπιν της ληφθείσας την 13.03.2024 σχετικής γνωστοποίησης της εταιρείας «The Goldman Sachs Group, Inc», ότι η τελευταία κατέχει ως αποτέλεσμα συναλλαγών στις 08.03.2024, μέσω ελεγχόμενων οντοτήτων:

  • 41.874.079 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές σύμφωνα με το αρ.10 του Ν. 3556/2007 (ήτοι 3,35% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας),
  • 17.208.121 (ήτοι 1,38% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας) δικαιώματα ψήφου προερχόμενα από χρηματοπιστωτικά μέσα (Securities Lending), σύμφωνα με το αρ.11 παρ. 1α) του Ν. 3556/2007, ως ισχύει, και
  • 23.540.196 (ήτοι 1,88% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας) δικαιώματα ψήφου προερχόμενα από χρηματοπιστωτικά μέσα (swaps), σύμφωνα με το αρ.11 παρ. 1β) του Ν. 3556/2007, ως ισχύει.

Συνεπώς, τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει έμμεσα η «The Goldman Sachs Group, Inc» και προέρχονται από κοινές μετοχές και χρηματοπιστωτικά μέσα (Securities Lending και swaps) ανέρχονται συνολικά σε 82.622.396 ή σε ποσοστό 6,61% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αττική
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ξεκινούν πριν τις 15/9 τα αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική

Γρήγορα προχωρούν οι διαδικασίες αποκατάστασης στη Δυτική Αττική μετά την πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου 2026, με τη χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων να ολοκληρώνεται και την Τράπεζα Πειραιώς να ορίζεται ως ανάδοχος αποκατάστασης.
Τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

DBRS: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες με κέρδη 2,4 δισ. και ανθεκτικά μεγέθη

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ισχυρές παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους με υψηλή κερδοφορία, αύξηση εσόδων, περιορισμό του πιστωτικού κινδύνου και σταθερή ποιότητα ενεργητικού, σύμφωνα με τη Morningstar DBRS.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 160 εκατ. ευρώ από τράπεζες για αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δωρεά 160 εκατ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για τη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση των υποδομών στα ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ της χώρας μας.
Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Ασφαλιστική: Στόχος τα 1,6 δισ. ευρώ ασφαλίστρων έως το 2030

Η Εθνική Ασφαλιστική γιορτάζει 135 χρόνια παρουσίας και στοχεύει παραγωγή ασφαλίστρων 1,6 δισ. ευρώ ως το 2030, με τη στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς. Έμφαση δίνεται σε πλήρη απασχόληση ασφαλιστών και ενίσχυση του bancassurance από το 2027.
Άτομα των τραπεζών σε προσφορά ελικοπτέρου
ESG

Δύο νέα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ από δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Στο ΕΚΑΒ παραδόθηκαν δύο υπερσύγχρονα ελικόπτερα Leonardo AW139, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, παρουσία του Υπουργού Υγείας. Τα ελικόπτερα θα ενισχύσουν τις αεροδιακομιδές σε όλη τη χώρα.