ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Στρατιώτες σε πόλεμο Ισραήλ
Φωτο: Shutterstock

Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ - Έκλεισαν τα σύνορα με το Λίβανο

Σήμερα το πρωί μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης, εκτόξευσαν ρουκέτα από λιβανέζικο έδαφος ενάντια σε χωρίο του βόρειου Ισραήλ, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και τρείς τραυματίες.

Οι Λιβανέζοι μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν σήμερα ένα πύραυλο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν τρεις άλλοι, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια τη Χεζμπολάχ. Οι γιατροί είχαν αρχικά ανακοινώσει πως δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση στο χωριό Στούλα, μια αγροτική κοινότητα απέναντι από την κοινότητα Άιτα α-Σαμπ του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πλήττει το Λίβανο σε αντίποινα. Ο στρατός απαγόρευσε επίσης σήμερα την πρόσβαση του κοινού σε μια ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εμποδίζει εσκεμμένα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών GPS εκεί καθώς και στο νότιο μέτωπο με τη Γάζα. Οι παρεμβολές στη λειτουργία του GPS μπορεί να επηρεάσουν τις λειτουργίες εφαρμογών, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X ο επικεφαλής ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Την ίδια στιγμή τελεσίγραφο εξέδωσε προς τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας το Ισραήλ, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή προς νότο. Στο τρίτο τελεσίγραφο που εκδίδει το Ισραήλ, δίνει διορία στους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και την πόλη της Γάζας μέχρι τις 13:00. Ο Ισραηλινός στρατός αναφέρει πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα μόνο δρόμο από την Μπέιτ Χανούν προς την Χαν Γιουνίς, προσθέτοντας ότι ο στρατός δεν θα στοχεύει τη συγκεκριμένη διαδρομή κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Επίσης υποστηρίζει πως η Χαμάς εμποδίζει την αναχώρηση αμάχων. Ο Ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για τη χερσαία επίθεση, ωστόσο σύμφωνα με τους New York Times οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέβαλαν τη σχεδιαζόμενη εισβολή τους στην Λωρίδα της Γάζας για αρκετές ημέρες λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά νέα πλήγματα κατά Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις σε χωριά του νοτίου Λιβάνου, ζητώντας ταυτόχρονα την εκκένωσή τους, παρά την πρόσφατη παράταση κατάπαυσης πυρός. Αναφέρθηκαν χτυπήματα και μετακινήσεις κατοίκων προς Σιδώνα και Βηρυτό.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ζητά εγγυήσεις ΗΠΑ για εκεχειρία, επίθεση Σαλάμ στη Χεζμπολάχ

Ο Λίβανος καλωσορίζει την 45ήμερη παράταση της κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, ζητώντας ταυτόχρονα ανεξάρτητο μηχανισμό επιτήρησης και εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για βιώσιμη σταθερότητα και αποτροπή αποτυχιών του παρελθόντος.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στη νότια περιοχή της Τύρου στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επιθέσεις κατά στόχων της Χεζμπολάχ κοντά στην Τύρο, ενώ νωρίτερα κατήγγειλε παραβιάσεις εκεχειρίας από εκρηκτικά drones. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από θετικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά εκκένωση πέντε χωριών στο νότιο Λίβανο λόγω εντάσεων

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν εκκένωση πέντε χωριών στο νότιο Λίβανο κοντά στην Τύρο, επικαλούμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ και δηλώνοντας ότι ίσως χρειαστούν στρατιωτική δράση.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Στους 20 οι νεκροί Ισραηλινοί

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως άλλος ένας υπαξιωματικός σκοτώθηκε από ολμοβόλο στον νότιο Λίβανο, αυξάνοντας τα θύματά τους στους 20, με τους περισσότερους να είναι στρατιωτικοί, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολά.