ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έκρηξη στη Γάζα
Στιγμιότυπο από έκρηξη και πυρκαγιά στη Γάζα, πιθανή κλιμάκωση εντάσεων Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Οβίδες έπληξαν ένα φυλάκιο του λιβανέζικου στρατού

Ο συναγερμός αφορούσε το χωριό Χανίτα, που απέχει 500 μέτρα από τα σύνορα και βρίσκεται απέναντι από λιβανέζικη κοινότητα

Ισραηλινές οβίδες έπληξαν σήμερα ένα φυλάκιο του λιβανέζικου στρατού στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, ανέφεραν τρεις πηγές στο πρακτορείο Reuters, σε μια περιοχή όπου νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για μια πιθανή ένοπλη διείσδυση και διαβεβαίωσε ότι απάντησε με το πυροβολικό του.

Λίγο αργότερα ωστόσο ο στρατός ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος και οι κάτοικοι ενός μεθοριακού χωριού, στους οποίους είχαν δοθεί οδηγίες να κλειδωθούν στα σπίτια τους, μπορούν και πάλι να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Ο συναγερμός αφορούσε το χωριό Χανίτα, που απέχει 500 μέτρα από τα σύνορα και βρίσκεται απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Άαλμα Ελ Σάεμπ.

Η λιβανέζικη, φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανέφερε πάντως ότι πραγματοποίησε επιθέσεις σε ορισμένες μεθοριακές περιοχές, ως απάντηση στις ισραηλινές επιχειρήσεις σε πόλεις του νοτίου Λιβάνου.

Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι σημειώθηκε μια έκρηξη στον μεθοριακό φράχτη, ο οποίος υπέστη μικρές υλικές ζημίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν παρουσιάζει στις ΗΠΑ σχέδιο αφοπλισμού Χεζμπολάχ και ζητά στήριξη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν θα παρουσιάσει στον Ντόναλντ Τραμπ σχέδιο αφοπλισμού της Χεζμπολάχ και αποχώρησης ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου 40 μαχητές της Χεζμπολά κηδεύτηκαν στον νότιο Λίβανο

Η Χεζμπολά του Λιβάνου διοργάνωσε κηδείες για περίπου 40 μαχητές της που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το Ισραήλ, ενώ η κατάπαυση πυρός παραμένει εύθραυστη μετά από εχθροπραξίες που ξέσπασαν τον Μάρτιο για αντίποινα κατά του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του Λιβάνου για συνάντηση με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος του Λιβάνου αναχώρησε για Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 21 Ιουλίου. Θα έχει επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους με επίκεντρο την κατάσταση στον Λίβανο και την αποχώρηση του Ισραήλ από λιβανικές περιοχές.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος-Ισραήλ: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για πιλοτικές ζώνες στη Ρώμη

Λίβανος και Ισραήλ ολοκλήρωσαν συνομιλίες στη Ρώμη με μεσολάβηση ΗΠΑ, σημειώνοντας πρόοδο σε σχέδιο για απόσυρση ισραηλινών δυνάμεων από τον νότιο Λίβανο και αφοπλισμό οργανώσεων, όπως προβλέπει συμφωνία-πλαίσιο.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Λιβάνου-Ισραήλ για αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων

Λίβανος και Ισραήλ ξανάρχισαν συνομιλίες στη Ρώμη για αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο, με μεσολάβηση ΗΠΑ. Χαμηλές προσδοκίες για άμεση λύση, ενώ το Ιράν απαιτεί τερματισμό του πολέμου.