ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τραμπ: Eξαιτίας του Μπάιντεν τα χρήματα μας ενίσχυσαν την Χαμάς

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με δήλωσή του έκανε λόγο για «ντροπιαστική επίθεση της Χαμάς», υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί.

Η Μέση Ανατολή διανύει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της, μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να τάσσεται υπέρ της Ιερουσαλήμ, και να επικρίνει σφόδρα την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με δήλωσή του έκανε λόγο για «ντροπιαστική επίθεση της Χαμάς», υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί. Ενώ, υπογράμμισε πως τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων βοήθησαν, ουσιαστικά, λόγω της πολιτικής Μπάιντεν, να συμβεί η επίθεση αυτή. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ:

«Αυτές οι επιθέσεις της Χαμάς αποτελούν ντροπή και το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει. Δυστυχώς, τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων βοήθησαν για αυτές τις επιθέσεις, λόγω της πολιτικής Μπάιντεν. Φέραμε ειρήνη στην Μέση Ανατολή, μόνο και μόνο για να δούμε τον Μπάιντεν να την αποσυνθέτει με ταχείς ρυθμούς, πέρα από όσα θα πίστευε κανείς. Ξεκινήσαμε ξανά...».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συναντήθηκε με οικογένειες ομήρων πριν μιλήσει στην Κνεσέτ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα συναντηθεί με συγγενείς ομήρων στη Γάζα πριν την ομιλία του στην Κνέσετ τη Δευτέρα και θα παραστεί σε τελετή ειρήνης στο Σαρμ ελ Σέιχ για την υπογραφή συμφωνίας Χαμάς-Ισραήλ.
Μνημείο Ισραηλινών θυμάτων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί όμηροι που αναμένεται να ανταλλαγούν με Παλαιστίνιους

Η συμφωνία κατάπαυσης πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, υπό την αιγίδα Τραμπ, προβλέπει την επιστροφή 47 ομήρων από τη Γάζα, με τουλάχιστον 25 νεκρούς. Παρουσιάζονται 20 Ισραηλινοί όμηροι που εκτιμάται ότι είναι ζωντανοί.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαμίρ: «Ο εχθρός του Ισραήλ παραμένει, δεν εξαφανίστηκε»

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ισραήλ, Εγιάλ Ζαμίρ, προειδοποίησε τους στρατιώτες στη Γάζα να διατηρήσουν την επαγρύπνησή τους παρά την επικείμενη εκεχειρία, τονίζοντας ότι ο εχθρός δεν έχει εξαφανιστεί και η αποστολή δεν έχει τελειώσει.
Όμηροι Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εκτός ανταλλαγής ο Μπαργούτι, πιθανή επίσκεψη Τραμπ

Το Ισραήλ δεν προτίθεται να αποφυλακίσει τον Μαρουάν Μπαργούτι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων και Παλαιστίνιων κρατουμένων, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.