ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διαδικτυακή σύνοδος της G7 την Παρασκευή με τη συμμετοχή του Ζελένσκι

Η σύνοδος θα γίνει μερικές ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο από τη ρωσική εισβολή, ενώ η Ιαπωνία θα προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια 5,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Η G7 θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου διαδικτυακή σύνοδο με τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα μερικές ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Προκειμένου οι ηγέτες των χωρών της G7 να μπορέσουν να παραμείνουν ενωμένοι στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την εισβολή στην Ουκρανία, αποφάσισα να οργανώσω αυτή την εβδομάδα, στις 24, διαδικτυακή σύνοδο των χωρών της G7 με προσκεκλημένο τον πρόεδρο Ζελένσκι», ανέφερε ο Κισίντα σε ομιλία του από το Τόκιο.

Εξάλλου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια ύψους 5,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.

«Είναι επίσης απαραίτητο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους τα μέσα διαβίωσης των οποίων καταστράφηκαν από τον πόλεμο και να αποκαταστήσουμε τις κατεστραμμένες υποδομές. Αποφασίσαμε να προσφέρουμε επιπλέον οικονομική στήριξη ύψους 5,5 δισ. δολαρίων» στην Ουκρανία, εξήγησε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synodos G7
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ηγέτες της G7 υπόσχονται υποστήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίοι δέχθηκαν χθες, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκαν τη χορήγηση 50 δισ. δολαρίων που θα αντληθούν από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία-Ιαπωνία: Υπέγραψαν 10ετή συμφωνία για θέματα ασφάλειας

Η Ουκρανία, περισσότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, έχει υπογράψει 15 παρόμοιες συμφωνίες με τις οποίες εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη υποστήριξη από τους συμμάχους της.
Synodos G7
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία των G7 για τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Αυτό το δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων για το Κίεβο θα διασφαλιστεί από τα μελλοντικά επιτόκια των αδρανοποιημένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού, που ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ και αποδίδουν έσοδα τριών δισ. ευρώ τον χρόνο.