ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Islamiko Kratos
Shutterstock

Τουρκία: Σύλληψη πέντε μελών του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η αστυνομία της Άγκυρας συνέλαβε σήμερα πέντε φερόμενους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με την υποψία ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι ύποπτοι είναι ξένοι υπήκοοι που συνδέονται με βαθμίδες της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία. Τα υποτιθέμενα σχέδια επίθεσης δεν ήταν επίσης άμεσα σαφή.

Το πρακτορείο τόνισε παράλληλα ότι οι αστυνομικές επιδρομές συνεχίζονται και ότι ενδέχεται να συλληφθούν περισσότερα άτομα.

Οι συλλήψεις έρχονται εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. Περισσότερα από 317.000 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες Δευτέρα, το Anadolu ανέφερε ότι 100 ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 50 ξένων υπηκόων, συνελήφθησαν σε εκτεταμένες επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το 2017 σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 39 νεκρούς και 79 τραυματίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στις ΗΠΑ ο τζιχαντιστής που «εγκλωβίστηκε» στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας

Ο εγκλωβισμένος στην νεκρή ζώνη της ελληνο-τουρκικής μεθορίου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, θα απελαθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ δεν διαπίστευσε δεκάδες Τούρκους δημοσιογράφους για τη Σύνοδο

Δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν έλαβαν διαπιστεύσεις από το ΝΑΤΟ για τη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα, καθώς η Συμμαχία στηρίζεται στην Τουρκία για τον καθορισμό κατευθυντήριων οδηγιών σχετικά με τους εκπροσώπους τύπου.
Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Όχι σε αποκλεισμό της Κύπρου από την COP31 από Τουρκία

Στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ στο Λουξεμβούργο συμμετέχει ο Στ. Παπασταύρου, συζητώντας προκλήσεις κλιματικής κρίσης, ανθεκτικότητα υδάτων και τις πρωτοβουλίες Ελλάδας για την προστασία και διαχείριση νερού.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Δικαστική εντολή στην κυβέρνηση να επιτρέψει στον πρόεδρο να πάει στη σύνοδο ΝΑΤΟ

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τσεχίας διέταξε την κυβέρνηση να επιτρέψει στον πρόεδρο Πέτρ Πάβελ να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Άγκυρα, αποκαθιστώντας τις εξουσίες του μετά από διαφωνία με την κυβέρνηση.