ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:27
isis-Syria
Shutterstock

Στην απέλαση πέντε Γερμανών τζιχαντιστών προχώρησε η Τουρκία

Πέντε τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας απελάθηκαν και επαναπατρίστηκαν σήμερα στη χώρα προέλευσής τους, όπως έκανε γνωστό η Τουρκία.

Η Τουρκία απέλασε σήμερα πέντε Γερμανούς υπηκόους, φερόμενους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνταν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πέντε ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας απελάθηκαν και επαναπατρίστηκαν σήμερα (Τρίτη) στη χώρα προέλευσής τους», ανέφερε το υπουργείο, αναφερόμενο στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Άγκυρα παροτρύνει τις δυτικές χώρες να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους που προσχώρησαν στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ. Πολλές χώρες της Δύσης ωστόσο δείχνουν απροθυμία να δεχθούν πίσω αυτούς τους πολίτες τους, για λόγους ασφαλείας και λόγω της αντιδημοφιλίας ενός τέτοιου μέτρου.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι περίπου 1.200 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Όπως ανέφερε, η Τουρκία συνέλαβε 287 μέλη του ΙΚ που δραπέτευσαν από τη φυλακή μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα στις αρχές Οκτωβρίου κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στις ΗΠΑ ο τζιχαντιστής που «εγκλωβίστηκε» στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας

Ο εγκλωβισμένος στην νεκρή ζώνη της ελληνο-τουρκικής μεθορίου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, θα απελαθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ενισχύουν τη στρατιωτική συνεργασία Άγκυρα και Κάιρο

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν δύο επιστολές προθέσεων για ενίσχυση της στρατιωτικής και αμυντικής τους συνεργασίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των σχέσεών τους, μετά την επίσκεψη του Αιγύπτιου ΥΠΑΜ στην Άγκυρα.
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Καμία επίσημη δέσμευση ΗΠΑ προς Τουρκία για F-35

Η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη αμερικανική δέσμευση προς την Τουρκία για εξοπλιστικά, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ και τη συμμετοχή μας σε βασικά αμυντικά προγράμματα.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Έκκληση προς Τουρκία για σεβασμό κυριαρχίας των κρατών-μελών

Η Κάγια Κάλας ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επιθεωρήσει την επιχείρηση Aspides, τονίζοντας τη σημασία της για τη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στην περιοχή.