ΓΔ: 2384.79 0.51% Τζίρος: 193.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:17:39
Οικονομία Κίνας κόκκινο
Φωτο: Shutterstock

Σημαντική βελτίωση το 2023 αναμένεται για την κινεζική οικονομία

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε πως έχει σταθεροποιηθεί η απόδοση της οικονομίας σε μακροοικονομικό επίπεδο και πρόκειται να ενισχύσει τις προσπάθειες για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η κινεζική οικονομία θα καταγράψει σημαντική βελτίωση το 2023, θα κάνει μεγαλύτερα βήματα προόδου και θα συνεισφέρει περισσότερο στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε χθες ο Γουάνγκ Γουενμπίν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο ίδιος εκπρόσωπος έκανε το σχόλιο του στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της κινεζικής οικονομίας το 2022 και σε μια εκτίμηση των ΜΜΕ ότι η κινεζική οικονομία θα βελτιωθεί σημαντικά το 2023.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, κατά το 2022 η Κίνα συντόνισε αποτελεσματικά την αντίδρασή της κατά της COVID-19 λαμβάνοντας μέτρα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, επιτάχυνε την εφαρμογή κανονισμών σε μακροοικονομικό επίπεδο, ενώ διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις έκτακτων συνθηκών, παρά τα διαδοχικά κύματα επανεμφάνισης της πανδημίας και της νωθρής οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είμαστε ικανοί να σταθεροποιήσουμε τη συνολική απόδοση της οικονομίας σε μακροοικονομικό επίπεδο και να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα στης Κίνας τόσο σε συνολικό, όσο και σε κατά κεφαλήν εισόδημα», δήλωσε ο Γουάνγκ. «Πρόκειται για επιτεύγματα σκληρής δουλειάς που αντανακλούν την ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας, την ουσιαστική δυναμική και ζωτικότητα της ανάπτυξης», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Με την αντίδραση της Κίνας απέναντι στην COVID να κινείται πλέον σε μία νέα φάση και τη ζωή και την εργασία να επιστρέφουν στην κανονικότητα με πιο γρήγορους ρυθμούς, οι εσωτερικοί δείκτες της κινεζικής οικονομίας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική και η απόδοση των προσπαθειών για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερο άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

iktinos_drama
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρέφεται σε νέες αγορές η Ικτίνος μετά την καθίζηση ζήτησης από Κίνα

Τέσσερα νέα λατομεία θα αυξήσουν την παραγωγή κατά 20% το 2024. Άνοιγμα σε νέες αγορές με έμφαση στο λευκό μάρμαρο μετά τη μείωση παραγγελιών σχεδόν κατά 50% από Κίνα. Τι θα γίνει με την έκταση στη Σητεία.
Στήλες κερμάτων χέρι
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή άνοδος 19,7% στο διμερές εμπόριο Κίνας - Ρωσίας το πρώτο τετράμηνο

Ο όγκος εμπορίου Κίνας-Ρωσίας αυξήθηκε κατά 19,7% στα 85,2 δισ. δολάρια το πρώτο τετράμηνο του 2024, σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, με τις δύο χώρες να ενισχύουν τη συνεργασία τους για περαιτέρω ανάπτυξη.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενίσχυση έρευνας, ανάπτυξης και τεχνολογίας στη βιομηχανία

Το Πεκίνο θα ενισχύσει την υποστήριξη σε υπηρεσίες όπως έρευνα, ανάπτυξη και τεχνολογία για την παραγωγή, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας και της καινοτομίας στις αλυσίδες εφοδιασμού, σύμφωνα με τον Λι Τσουνφάνγκ.
Κουτί «Made in China»
ΔΙΕΘΝΗ

Κινέζοι εισαγωγείς ωφελούνται από επέκταση μηδενικών δασμών σε αφρικανικά προϊόντα

Περισσότερες από 6.000 φιάλες νοτιοαφρικανικού κρασιού εισήχθησαν στην Κίνα χωρίς δασμούς, εξοικονομώντας στον εισαγωγέα περίπου 21.000 γιουάν. Η ετήσια μείωση κόστους αναμένεται να φτάσει τα 5 εκ. γιουάν λόγω νέας πολιτικής Πεκίνου.