ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο

Πούτιν: H Ρωσία θα ανακατευθύνει το ρωσικό φυσικό αέριο προς ανατολάς

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να ξεκινήσει την κατασκευή υποδομών για εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου προς ανατολάς.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ότι η Μόσχα θα ανακατευθύνει τους ενεργειακούς της πόρους προς ανατολάς, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτηση τους από τις ρωσικές εξαγωγές.

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλούν για περικοπές των ενεργειακών τους προμηθειών από την Ρωσία, ανεβάζοντας τις τιμές και αποσταθεροποιώντας την αγορά» δήλωσε ο Πούτιν.

«Οι μη φιλικές χώρες παραδέχονται ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να ξεκινήσει την κατασκευή υποδομών για εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου προς ανατολάς, καθώς η χώρα πρέπει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό μακριά από την Ευρώπη.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να αντικαταστήσει τις εισαγωγές τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει προτεραιότητα στο πετρέλαιο, γιατί είναι πιο εύκολο να το υποκαταστήσουν με εισαγωγές από άλλες χώρες ενώ είναι τετραπλάσια τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο σε σχέση με το φυσικό αέριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρσι η Ρωσία είχε έσοδα 80 δισ. ευρώ από το πετρέλαιο και 20 δισ. ευρώ από το φυσικό αέριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ευρωπαίοι σκέφτονται νέο διάλογο με Πούτιν, προειδοποιεί η Κάλας

Η Ευρώπη σκέφτεται αν πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με τη Μόσχα, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Το θέμα συζητείται σε σύνοδο της ΕΕ στην Κύπρο, με την Κάλας να τονίζει πως χρειάζεται πρώτα εσωτερική συμφωνία.
Βλαντιμίρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η χρήση πυρηνικών είναι η έσχατη επιλογή

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρακολουθώντας τις πυρηνικές ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας, τόνισε πως τα πυρηνικά όπλα είναι μέτρο έσχατης λύσης και διασφαλίζουν την κυριαρχία των δύο χωρών, σύμφωνα με το λευκορωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι και Πούτιν με επίσημο δείπνο και κινεζική όπερα στο Πεκίνο

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δειπνήσουν με πάπια Πεκίνου, ζαμπόν Τζινχουά και άλλα εδέσματα, υπό τους ήχους όπερας του Πεκίνου και της «Λίμνης των Κύκνων», σύμφωνα με το TASS.