ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Μ. Σάνφορντ

Στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2020 παραμένουν άλλοι δύο υποψήφιοι.

Ο πρώην βουλευτής και κυβερνήτης Μαρκ Σάνφορντ από τη Νότια Καρολίνα εγκατέλειψε την προσπάθεια να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2020.

Ο 59χρονος Σάνφορντ, σφοδρός επικριτής του προέδρου, είχε ανακοινώσει πριν από δύο μήνες την υποψηφιότητά του. Στην κούρσα για το χρίσμα παραμένουν άλλοι δύο Ρεπουμπλικάνοι, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μπιλ Γουέλντ και ο πρώην βουλευτής του Ιλινόι Τζο Γουόλς.

Ο Σάνφορντ απέδωσε την απόφασή του να αποσυρθεί στην αδυναμία του να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων στο ζήτημα που εκείνος θεωρεί πρωτεύον, το υψηλό χρέος. «Διακόπτω τον προεκλογικό αγώνα για την προεδρία επειδή η έρευνα (στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ) κατέστησε αδύνατο τον στόχο μου να αναδείξω το θέμα του χρέους, του ελλείμματος και των δαπανών», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Τραμπ παραμένει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων και θεωρείται το φαβορί για το χρίσμα του κόμματος.

Ο Σάνφορντ κάποτε ήταν ανερχόμενο αστέρι του κόμματος και εξελέγη δύο φορές κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας. Η πολιτική καριέρα του όμως υπέστη σοβαρό πλήγμα όταν εξαφανίστηκε το 2009, αφού είπε στους συνεργάτες του ότι θα πήγαινε για ορειβασία στα Απαλάχια. Στην πραγματικότητα, όπως παραδέχτηκε όταν επέστρεψε, βρισκόταν στην Αργεντινή με την ερωμένη του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία διαλόγου στη Βενεζουέλα

Ο Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή στη Νέα Υόρκη χαιρέτισε τη νέα απόπειρα διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας υπέρ κάθε προσπάθειας που οδηγεί σε ειρήνη και εθνική αναγέννηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αν νικήσουν οι Δημοκρατικοί, οι ΗΠΑ θα μοιάζουν με τη Θέουτα

Ο Τραμπ, μιλώντας στο Fox News, προειδοποίησε ότι αν οι Δημοκρατικοί επιστρέψουν στην εξουσία, οι ΗΠΑ ίσως αντιμετωπίσουν κρίση παρόμοια με την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ισπανία.
Μάρκο Ρούμπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταγγελία για τον αυταρχισμό Ορτέγα μετά την άρνηση εκλογών

Ο Μάρκο Ρούμπιο χαρακτήρισε τον Ντανιέλ Ορτέγα «αυταρχικό» μετά την άρνησή του να προκηρύξει εκλογές, τονίζοντας ότι ο Ορτέγα παραμένει στην εξουσία από το 2007 και απορρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο να επιτρέψει την επιστροφή της αντιπολίτευσης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά ανάκληση αδειών τηλεοπτικών δικτύων που δεν μετέδωσαν ομιλία του

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να ακυρωθούν οι άδειες δικτύων NBC και ABC επειδή δεν μετέδωσαν ομιλία του, υποστηρίζοντας πως μετέχουν σε συνωμοσία εκλογικής απάτης.
Μάρκο Ρούμπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Ρούμπιο χαιρετίζει τη νίκη Φουχιμόρι στις εκλογές του Περού

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, χαιρέτισε τη νίκη της Κέικο Φουχιμόρι στο Περού, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν βαθύτερη συνεργασία σε ασφάλεια, επενδύσεις και εμπόριο.