ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Χαρακτηρίζει «περιοχές κινδύνου» εκ νέου Κύπρο - Καταλονία

Όπως αναφέρει το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ σε Κύπρο και Καταναλονία ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπέρασε ξανά το όριο των 50.

Στις περιοχές «μεγάλου αριθμού κρουσμάτων» κατατάσσονται από σήμερα η Πορτογαλία, η Βρετανία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Ρωσία, η Ινδία και το Νεπάλ, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν «περιοχές παραλλαγής» του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού και η 14ήμερη καραντίνα ήταν υποχρεωτική, ακόμη και για εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες από την Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι συγκεκριμένες περιοχές «υποβαθμίζονται» κατά μια βαθμίδα και όσοι εισέρχονται πλέον στη Γερμανία από αυτές δεν υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, ή αρνητικό τεστ για κορονοϊό. Διαφορετικά, ισχύει η υποχρέωση της παραμονής σε καραντίνα, η οποία μπορεί να διακοπεί έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Αντίθετα, Κύπρος και Καταλονία επιστρέφουν στις λίστες του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ με τις «περιοχές κινδύνου», καθώς ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπέρασε ξανά το όριο των 50. Όποιος επιστρέφει στη Γερμανία από «απλή» περιοχή κινδύνου πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για κορονοϊό και δεν υποχρεούται να τεθεί σε καραντίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κύπρο για συνομιλίες μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας

Κατά τις συνομιλίες, ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον κ. Σάντσεθ για την πρόταση του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό με στόχο το σπάσιμο του αδιεξόδου και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.
Inflation, Times, Plithorismos
ΔΙΕΘΝΗ

«Βουτιά» πληθωρισμού σε Γερμανία και Ισπανία αλλά «επιμένει» ο δομικός

Στο 7,8% υποχώρησε ο γερμανικός πληθωρισμός τον Μάρτιο, ενώ στην Ισπανία αποκλιμακώθηκε στο 3,1%, αίροντας μέρος των πιέσεων για την ΕΚΤ. Παραμένει, όμως, σε υψηλά επίπεδα ο δομικός δείκτης.