ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία της Κύπρου
Φώτο: Shutterstock

Στην Κύπρο ο Βάντεφουλ: Συνάντηση με Κόμπο και συζητήσεις για Ισραήλ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Κύπρο μετά την περιοδεία του στον Κόλπο και εξετάζει μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του σχέδια απομάκρυνσης Γερμανών από το Ισραήλ.

Με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο θα συναντηθεί αργότερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστιαν Βάγκνερ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο κ. Βάντεφουλ θα φθάσει στην Κύπρο επιστρέφοντας από την περιοδεία του σε χώρες του Κόλπου και θα συναντηθεί με τον κύπριο ομόλογό του. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θέμα των συνομιλιών θα είναι και ενδεχόμενος ρόλος της Κύπρου σε πιθανή επιχείρηση απομάκρυνσης Γερμανών από το Ισραήλ, ο κ. Βάγκνερ περιορίστηκε να δηλώσει ότι «κοιτάζουμε φυσικά όλες τις επιλογές και προετοιμαζόμαστε», διευκρίνισε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι ακόμη πολύ συγκεχυμένη, καθώς ο εναέριος χώρος είναι αποκλεισμένος και το αεροδρόμιο του Ισραήλ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εξετάζουν άλλες επιλογές, όπως την οδική μετακίνηση, και η γερμανική πλευρά μελετά με ποια μέσα και εργαλεία μπορεί να υποστηρίξει την έξοδο των Γερμανών από την περιοχή.

 «Η Κύπρος θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά υπάρχουν και άλλοι δρόμοι», τόνισε ο εκπρόσωπος και ανέφερε ότι μέχρι τώρα περισσότεροι από 4.000 Γερμανοί έχουν εγγραφεί στους καταλόγους της γερμανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, αλλά ο πραγματικός αριθμός εκτιμάται ως σημαντικά μεγαλύτερος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μη εφικτή η ένταξη στο Συμβούλιο Ειρήνης, λέει η κυβέρνηση

Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει τη συμμετοχή στο «Συμβούλιο Ειρήνης» στην παρούσα μορφή του, τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ενώ εμφανίζει ανησυχίες για την υπέρβαση του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.
Ρομπέρτα Μετσόλα βήμα ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Απαγόρευση Ευρωκοινοβουλίου σε Ιρανούς διπλωμάτες – Κλιμακώνει η Τεχεράνη

Η Ρομπέρτα Μετσόλα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο εκπροσώπων του Ιράν σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ίδια ώρα, το Ιράν κάλεσε Ευρωπαίους διπλωμάτες για υποστήριξη στους διαδηλωτές.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Θερμές ευχές και συγχαρητήρια στην Κύπρο για την προεδρία ΕΕ

Το ΥΠΕΞ συγχαίρει την Κύπρο για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και εύχεται επιτυχία στο έργο της. Τονίζει τη διάθεση στενής συνεργασίας για μια αυτοδύναμη και ανοιχτή Ευρώπη, προς όφελος των πολιτών της.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ανάδειξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων σε εκδήλωση

Σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, οι επενδυτικές δυνατότητες και οι ευρωπαϊκές προκλήσεις που διαμορφώνουν το νέο περιβάλλον συνεργασίας.
Φρίντριχ Μερτζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς δεν θα παραστεί στην υπογραφή χάρτη του "Συμβουλίου Ειρήνης"

Ο καγκελάριος Μερτς δεν θα παραστεί στην τελετή για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ στο Νταβός λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ενώ η Γερμανία παραμένει επιφυλακτική στο εγχείρημα και υποστηρίζει τη σημασία του ΟΗΕ.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΕ η δίκαιη λύση στο Κυπριακό

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας: άμυνα και ασφάλεια (SAFE), στήριξη Ουκρανίας, μεταναστευτικό, ανταγωνιστικότητα και μείωση γραφειοκρατίας κατά 11,9 δισ. ευρώ.