ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τη βία σε Ισραήλ - Παλαιστίνη

Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αλλά και του τεράστιου αριθμού των αμάχων, συγκαλείται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Τρίτη 18 Μάϊου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει: «Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και του απαράδεκτου αριθμού αμάχων, συγκαλώ έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα συντονίσουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει καλύτερα στον τερματισμό της τρέχουσας βίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Κυρώσεις σε υπαρχηγό RSF Σουδάν για σοβαρά εγκλήματα

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στον υπαρχηγό των RSF στο Σουδάν για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της οργάνωσης, τονίζοντας πως είναι έτοιμη για επιπλέον μέτρα κατά όσων αποσταθεροποιούν τη χώρα ή εμποδίζουν τη μετάβασή της.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Καμία ειρηνευτική πρόταση για Ουκρανία χωρίς συμμετοχή Κιέβου και ΕΕ

Η Κάγια Κάλας τονίζει ότι κάθε σχέδιο τερματισμού του πολέμου απαιτεί τη συμμετοχή Ουκρανίας και ΕΕ. Αντίστοιχες θέσεις εκφράζουν Σικόρσκι και Αλμπάρες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαβούλευσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τρία ψηφιακά εργαλεία για ενίσχυση ελέγχων σε αλκοόλ και καπνό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τρία νέα ψηφιακά εργαλεία που ενισχύουν τους ελέγχους σε εκδηλώσεις, σημεία πώλησης και επαλήθευση ηλικίας, προστατεύοντας τους ανηλίκους από αλκοόλ και καπνό.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Η ΕΕ εξετάζει εκπαίδευση 3.000 Παλαιστινίων αστυνομικών για Γάζα

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θα εξετάσουν πρόταση για εκπαίδευση 3.000 Παλαιστινίων αστυνομικών, που θα αναπτυχθούν στη Γάζα. Η πρόταση συνδέεται με το σχέδιο 20 σημείων για τη Γάζα, ενώ η πρόοδος της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς παραμένει αβέβαιη.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Καθοριστική η ανάγκη κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία, λένε οι ΥΠΕΞ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 κάλεσαν για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη στο Κίεβο και καταδικάζοντας τη στρατιωτική βοήθεια προς τη Ρωσία από Β. Κορέα, Ιράν και Κίνα.