ΓΔ: 2209.75 -0.31% Τζίρος: 168.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:55:01
Πλήθος και διασώστες Ισραήλ
Διασώστες και πλήθος μετά από ποδοπάτημα στο Ισραήλ κατά τη γιορτή Lag B'Omer

Ισραήλ: Ξεκινά έρευνα για το ποδοπάτημα στο προσκύνημα του Όρους Μερόν

Ο Κρατικός Ελεγκτής Ματανιάχου Ένγκλμαν είπε πως το γραφείο του, το οποίο ελέγχει την κυβέρνηση, θα ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διαδραματίστηκε η τραγωδία στο Όρος Μερόν, στην περιοχή της Γαλιλαίας.

Η ελεγκτική αρχή της κυβέρνησης του Ισραήλ γνωστοποίησε σήμερα ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο των 45 ανθρώπων σε ποδοπάτημα, που σημειώθηκε σε εβραϊκό θρησκευτικό φεστιβάλ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κρατικός Ελεγκτής Ματανιάχου Ένγκλμαν είπε πως το γραφείο του, το οποίο ελέγχει την κυβέρνηση, θα ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διαδραματίστηκε η τραγωδία στο Όρος Μερόν, στην περιοχή της Γαλιλαίας.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα ότι σκοπεύω να ξεκινήσω μια ειδική έρευνα, η οποία θα εξετάσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ανακοίνωσης.

Το γραφείο του ελεγκτή είχε πριν από αρκετά χρόνια χαρακτηρίσει ως επικίνδυνο το συγκρότημα στο Όρος Μερόν, στο βόρειο Ισράηλ, όπου διεξήχθη το φεστιβάλ τη νύχτα της Πέμπτης με Παρασκευή, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε τη διεξαγωγή έρευνας μετά τους θανάτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Αρμενία στηρίζουν την ειρηνευτική πρωτοβουλία Τραμπ, σύμφωνα με ΗΠΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου Τραμπ να συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Το ίδιο έκανε και το Αζερμπαϊτζάν.
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές μπουλντόζες κατεδαφίζουν κτίρια της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ισραηλινά μηχανήματα κατεδάφισαν χθες αιφνιδιαστικά κτίρια στην έδρα της UNRWA στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με τον ΟΗΕ να κάνει λόγο για πρωτοφανή επίθεση, παρότι η εγκατάσταση ήταν ήδη ανενεργή με απόφαση των αρχών.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σε ετοιμότητα για Ιράν, σε συντονισμό με ΗΠΑ, λέει στον ΟΗΕ

Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντανόν, τόνισε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλή ετοιμότητα λόγω απειλών από Ιράν, Γάζα, Λίβανο και Συρία, χαρακτηρίζοντας το Ιράν βασικό αποσταθεροποιητή που στηρίζει ένοπλες ομάδες στην περιοχή.
Κατζ, Δένδιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας - Κατζ στην Αθήνα: «Βαθαίνουμε» την αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

Στην Αθήνα, οι υπουργοί Άμυνας Ν. Δένδιας και Ι. Κατζ συμφώνησαν σε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας. Στο τραπέζι ασκήσεις, τεχνογνωσία, καινοτομία, anti-drone και κυβερνοασφάλεια.
Κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εντολή μαζικής εκκένωσης οικογενειών στη Γάζα μετά την εκεχειρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις ζήτησαν από δεκάδες παλαιστινιακές οικογένειες στη νότια Γάζα να φύγουν από τα σπίτια τους, πραγματοποιώντας την πρώτη αναγκαστική εκκένωση μετά την εκεχειρία του Οκτωβρίου, διευρύνοντας τον έλεγχό τους στην περιοχή.