ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
cnp-assurances
Φωτο: Shutterstock

CNP Assurances: Απέκτησε τον κλάδο ασφάλισης ζωής του Ομίλου Aviva

Με την υπογραφή της συμφωνίας, η CNP Assurances πρόκειται να γίνει ο πέμπτος μεγαλύτερος ασφαλιστής ζωής στην Ιταλία, ενώ το μερίδιο αγοράς της θα διπλασιαστεί στο 6%.

Την απόκτηση του κλάδου ασφάλισης ζωής του Ομίλου Aviva στην Ιταλία, ανακοίνωσε η ασφαλιστική εταιρεία CNP Assurances, στο πλαίσιο της διεθνούς αναπτυξιακής της στρατηγικής. Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η εταιρεία πρόκειται να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στη γειτονική χώρα. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της CNP Assurances, ύστερα από την υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης, σημείωνε τα εξής: «Με την ολοκλήρωση της πράξης, που υπόκειται στις αναγκαίες εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών, η CNP Assurances θα είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος ασφαλιστής ζωής στην Ιταλία. Ενώ το μερίδιο αγοράς της θα διπλασιαστεί στο 6% βάσει των εισοδημάτων από ασφάλιστρα.

Το κόστος εξαγοράς των 543 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της CNP Assurances και η υπολογιζόμενη επίδραση στο Δείκτη Κάλυψης Φερεγγυότητας θα είναι περίπου στις 6 μονάδες».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να ανακοινώσουμε αυτή την πράξη, που ενισχύει την παρουσία μας στην Ιταλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας στην Ευρώπη. Η κίνηση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με τo στρατηγικό πλάνο της La Banque Postale», ανέφερε σχετικά ο Antoine Lissowski, Chief Executive Officer της CNP Assurances στη Γαλλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 3,3% αύξηση στα έσοδα ασφαλιστικών εταιριών το α' εξάμηνο 2026

Τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιριών στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2026 ανήλθαν στα 3,86 τρισ. γιουάν, με ετήσια αύξηση 3,3%. Ισχυρή ανάπτυξη είχε ο κλάδος ζωής (3,6%) και περιουσίας (2,1%), σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Κίνας.
Ξυπνητήρι και αποταμίευση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασπίδα τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης στη μείωση της δημόσιας σύνταξης

Οι δημόσιες συντάξεις συρρικνώνονται σε πραγματικούς όρους και τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης αναδεικνύονται σε συμπληρωματική λύση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Τι δηλώνει στο BD o Χρήστος Νούνης, πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΑ.