ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φωτο: ΑΠΕ

Πάνω από 60 πλούσιες χώρες στον μηχανισμό πρόσβασης στο εμβόλιο του ΠΟΥ

Περισσότερες από 90 χώρες ή οντότητες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, καθώς και 64 χώρες υψηλού εισοδήματος, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Περισσότερες από 60 πλούσιες χώρες, έχουν προσχωρήσει στον μηχανισμό που έχει θέσει για να διευκολύνει την πρόσβαση των φτωχών χωρών στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα, από αυτές εξαιρούνται η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ πολλές χώρες δεν έχουν τους πόρους για να αναπτύξουν δικά τους εμβόλια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες την έναρξη, σε συνεργασία κυρίως με την Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποιήσεις (GAVI), ενός παγκόσμιου μηχανισμού πρόσβασης στο εμβόλιο κατά της Covid-19, γνωστού ως COVAX (Covid-19 Vaccine Global Access, παγκόσμια πρόσβαση στο εμβόλιο κατά της Covid-19).

Στη συνέχεια, ο οργανισμός ζήτησε στα τέλη Αυγούστου από τις χώρες που μπορούν να αυτοχρηματοδοτηθούν να αναλάβουν σταθερές δεσμεύσεις συμμετέχοντας σε αυτόν τον μηχανισμό πριν από τις 18 Σεπτεμβρίου, και να πραγματοποιήσουν τις αρχικές πληρωμές έως τις 9 Οκτωβρίου το αργότερο.

Περισσότερες από 90 χώρες ή οντότητες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, καθώς και 64 χώρες υψηλού εισοδήματος, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. Οι τελευταίες συμπεριλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (...) στο όνομα των 27 κρατών - μελών της ΕΕ συν τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επιβεβαίωσαν επίσημα την αποχώρησή τους από τον ΠΟΥ στις αρχές Ιουλίου, δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Ακριβώς όπως και η Κίνα, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.

«Στόχος μας είναι να διαθέσουμε 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έως τα τέλη του 2021. Ενθαρρυνόμαστε όταν βλέπουμε μεγάλο αριθμό χωρών να δεσμεύονται υπέρ του μηχανισμού COVAX», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Πρόσθεσε ότι η πανδημία «βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και χρειάζεται περισσότερη πολιτική και οικονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις για την καταπολέμησή της». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι επιστημόνων για την μεταδοτικότητα της παραλλαγής «Κράκεν»

Η αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους που έχει εντοπιστεί και εξαπλώνεται ραγδαία, δεν σημαίνει ότι τα συμπτώματα που προκαλεί το συγκεκριμένο στέλεχος είναι πιο σοβαρά συγκριτικά με προηγούμενες παραλλαγές.
Koronoios, Korona Virus, Corona Virus, Aerodromia, Aiports
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ υποστηρίζει τη χρήση μάσκας σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας, λόγω Covid

Θα πρέπει να γίνεται σύσταση στους επιβάτες να φορούν μάσκες σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, δήλωσε η υψηλόβαθμη αξιωματούχος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

Στοιχεία για τα κρούσματα ζητάει από Κίνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Τα κρούσματα στην Κίνα έχουν εκτιναχθεί μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από το Πεκίνο, με τη διεθνή κοινότητα να εκφράζει την ανησυχία της πως μπορεί να υπάρξει μια νέα «έκρηξη» εμφάνισης μεταλλάξεων του ιού.
nosokomeio, koronoios, covid-19
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό

Ομάδες ερευνητών εκτιμούν πως οι θάνατοι από κορονοϊό κυμαίνονται μεταξύ των 18 και 20 εκατομμυρίων παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάνουν λόγο για 6,5 εκατ. θανάτους.