ΓΔ: 2588.19 -0.60% Τζίρος: 147.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:38
Αντλία πετρελαίου Rosneft

Η Ρωσία δεν ξεκίνησε ακόμη τις εξαγωγές ντίζελ, σύμφωνα με TASS

Η Ρωσία θα ξαναρχίσει σύντομα τις εξαγωγές ντίζελ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, μετά από συμφωνία με τις ΗΠΑ και μερική άρση των περιορισμών που ίσχυαν από τις 10 Οκτωβρίου.

Η Ρωσία αναμένεται να επαναλάβει σύντομα τις εξαγωγές ντίζελ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντρ Νόβακ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη μερική άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στις ρωσικές εξαγωγές καυσίμων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία συμφώνησε να ενισχύσει τις παγκόσμιες αγορές με ντίζελ. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη μείωση των τιμών των καυσίμων, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε σε προσωρινή άρση κυρώσεων στα ρωσικά καύσιμα.

Σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, η Ρωσία ήρε εν μέρει την απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ που είχε τεθεί σε ισχύ από τις 10 Οκτωβρίου. Η κίνηση αυτή αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Ο Νόβακ ανέφερε επιπλέον πως η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών και στις εξαγωγές υγραερίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην εγχώρια αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία απορρίπτει την αμερικανική ειρηνευτική πρωτοβουλία

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι απορρίπτει τις αμερικανικές ειρηνευτικές προσπάθειες, πλήττοντας ρωσικά διυλιστήρια, παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία από τον Τραμπ. Ο Πεσκόφ καταλόγισε στο Κίεβο άρνηση δέσμευσης στην ειρήνη.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Υπογραφή συμβάσεων με ΗΠΑ για το ντίζελ τις επόμενες μέρες

Η Μόσχα αναμένει την υπογραφή των πρώτων συμβολαίων εξαγωγής ντίζελ τις επόμενες ημέρες, μετά τη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ, σύμφωνα με τον Κίριλ Ντμίτριεφ. Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά για την ταχεία υλοποίηση της συμφωνίας.
Κιρίλ Ντμίτριεφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Συμφωνία με ΗΠΑ για ντίζελ ανοίγει δρόμο για συνεργασία

Η συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για το ντίζελ μπορεί να προωθήσει νέα οικονομική συνεργασία, ανέφερε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα ξεπεράσει τις κυρώσεις για να διασφαλίσει τις προμήθειες. "Το παράδειγμα αυτό ανοίγει νέες προοπτικές."
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Καμία άμεση σύνδεση εξαγωγής ντίζελ με Ουκρανία

Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέει την πιθανή συμφωνία εξαγωγής ρωσικού ντίζελ στις ΗΠΑ με τη θέση της Μόσχας στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Συνεχίζονται συνομιλίες για ενεργειακή εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε συνέχιση επαφών με Ουκρανία για ενεργειακή εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Τραμπ, χωρίς να παρέχει νέες λεπτομέρειες. Παραμένει άγνωστο με ποιους συνομιλεί η Ρωσία και αν είχε ενημερωθεί πριν την ανακοίνωση.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Reuters: Συμφωνία για ρωσικό ντίζελ ως μοχλός πίεσης για επιστροφή στις συνομιλίες

Απεσταλμένοι του Τραμπ είπαν σε Ουκρανούς αξιωματούχους πως η συμφωνία για ρωσικό ντίζελ αποσκοπεί στην επαναφορά της Ρωσίας σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, δείχνοντας διάθεση του Τραμπ για συμφωνίες με τη Μόσχα.