Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios πως δεν έχει ενημερωθεί για την ενεργειακή εκεχειρία με τη Ρωσία, που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ζελένσκι επισήμανε ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί μια τέτοια συμφωνία, εφόσον η Ρωσία πράξει το ίδιο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο του Axios Μπαράκ Ραβίντ, «Η ανακοίνωση για εκεχειρία είναι κάτι καινούργιο για μένα. Αλλά αν οι Ρώσοι αποδεχθούν την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός, η Ουκρανία να συμφωνήσει». Οι δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας δημοσιεύθηκαν στην πλατφόρμα Χ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ζελένσκι τόνισε: «Αν ο πρόεδρος Τραμπ την διαπραγματεύθηκε με τον Πούτιν, πείτε μας πότε θα τεθεί σε ισχύ αυτή η εκεχειρία. Είμαστε έτοιμοι και θα την αποδεχθούμε».