Οι ισχυρισμοί των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη για επίθεση στο Ριάντ αμφισβητούνται από τον διεθνή συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του συνασπισμού, στρατηγού Τούρκι αλ Μάλικι, στην εφημερίδα Asharq Al-Awsat.
Ο στρατηγός Μάλικι υποστήριξε ότι οι Χούθι «αναζητούν φανταστικές νίκες» και τόνισε πως το φιλοϊρανικό κίνημα αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στην Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, η οποία βρίσκεται κυρίως υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή, οι σιίτες αντάρτες ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση σε εγκαταστάσεις της Aramco, του σαουδαραβικού πετρελαϊκού κολοσσού, νότια του Ριάντ. Όπως δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος, Γιαχία Σαρί, «εξαπολύθηκε στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων και drones» με στόχο την Aramco στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, καταγράφηκαν φλόγες και καπνός να υψώνονται από εγκατάσταση της Aramco στα νότια του Ριάντ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημο σχόλιο από τις σαουδαραβικές αρχές για την πυρκαγιά.
Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στους Χούθι και τη Σαουδική Αραβία, καθώς και τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, παραμένουν έντονες από τον Ιούλιο, όταν ξεκίνησε ένα νέο μέτωπο στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής.
Οι Χούθι έχουν ήδη ανακοινώσει δύο προηγούμενες επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων της Aramco: τον Σεπτέμβριο στην πόλη-λιμάνι Γιανμπού, βασικό πετρελαϊκό τερματικό σταθμό του βασιλείου, και τον Αύγουστο στο νότιο τμήμα της χώρας.