ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:56:59
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο

Ο Κόστα καλεί τον Ιρανό πρόεδρο να επαναφέρει τη συνεργασία με ΔΟΑΕ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, είχε συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καλώντας για συνεργασία με τη ΔΟΑΕ, τερματισμό ιρανικών επιθέσεων και ελευθερία ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, ανακοίνωσε μέσω X ότι είχε «ειλικρινή» και «ουσιαστική» συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρότρυνε το Ιράν να αποκαταστήσει τη συνεργασία του με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Ο κ. Κόστα επεσήμανε ότι κάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο να τερματιστούν τα ιρανικά πλήγματα κατά γειτονικών κρατών και να διασφαλιστεί η πλήρης αποκατάσταση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στο στενό του Ορμούζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο σε Τεχεράνη: Δεν θα ανεχτούμε εχθρικές ενέργειες στη Βρετανία

Ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας, Εντ Μίλιμπαντ, τόνισε στον Ιρανό ομόλογό του ότι η χώρα του δεν θα ανεχθεί απειλές ή εχθρικές ενέργειες σε βρετανικό έδαφος από ομάδες που συνδέονται με το Ιράν, στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες επιθέσεις της Ανσαραλά Υεμένης κατά της Σαουδικής Αραβίας

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έξι πυραύλους των Χούθι από την Υεμένη, που στόχευαν τις περιοχές Τάιφ και Γιάνμπου. Οι επιθέσεις γίνονται εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων. Το Ριάντ διαμηνύει αποφασιστική απάντηση.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν προτείνει σχέδιο για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν υπέβαλε στις ΗΠΑ επταήμερο σχέδιο για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, με τη δέσμευση επανάληψης συνομιλιών εφόσον ικανοποιηθούν ορισμένοι όροι, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί στον ΟΗΕ.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο μεγάλος μουφτής Σ. Αραβίας: Έτοιμοι για θυσία κατά του Ανσαραλά

Ο ανώτατος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας προέτρεψε τους στρατιωτικούς να είναι έτοιμοι να θυσιαστούν στη σύγκρουση με τους Χούθι της Υεμένης, ενώ το Ριάντ εξετάζει το ενδεχόμενο μεγάλης χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Επείγουσες συνομιλίες Σ. Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν μετά τις επιθέσεις στην Υεμένη

Οι αρχηγοί επιτελείων Άμυνας Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν θα συναντηθούν εκτάκτως για να εξετάσουν μέτρα στήριξης του Ριάντ, βάσει τριμερούς συμφωνίας, μετά τις επιθέσεις των Χούθι στην Υεμένη.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πεζεσκιάν: Οι ΗΠΑ αποφασίζουν αν θα τερματιστεί ο πόλεμος με το Ιράν

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε ότι η ευθύνη για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή ανήκει στις ΗΠΑ και υπογράμμισε πως η Τεχεράνη δεν ήταν αυτή που τον ξεκίνησε, σε συνέντευξή του στο Fox News.