ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία της Ιταλίας

Πέθανε στην Ιταλία ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης, Βιταντόνιο Λοβάλο

Ο Βιταντόνιο Λοβάλο, ο γηραιότερος άνδρας στην Ευρώπη, πέθανε στα 112 του χρόνια στο Αβιλιάνο της Ιταλίας. Παρέμεινε ενεργός μέχρι τα βαθιά του γεράματα. «Το Αβιλιάνο έχασε ένα κομμάτι της ιστορίας του», δήλωσε ο δήμαρχος.

Σε ηλικία 112 ετών απεβίωσε ο Βιταντόνιο Λοβάλο, ο οποίος ήταν αναγνωρισμένος ως ο γηραιότερος άνδρας στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου του Αβιλιάνο στη Μπασιλικάτα της νότιας Ιταλίας.

Ο Βιταντόνιο Λοβάλο, γνωστός και ως «Τζιτόν», γεννήθηκε στο Αβιλιάνο στις 25 Μαρτίου 1914, λίγο πριν την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακόμη και μετά τα εκατό του χρόνια, συνέχιζε να φροντίζει προσωπικά το αμπέλι του.

Ο δήμαρχος Τζουζέπε Μέκα αποχαιρέτισε τον Λοβάλο μέσω Facebook, σημειώνοντας ότι «το Αβιλιάνο έχασε ένα κομμάτι της ιστορίας του» και χαρακτηρίζοντας τον Τζιτόν ως «έναν από εμάς».

Ο Λοβάλο παντρεύτηκε το 1936 και απέκτησε τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2015 σε ηλικία 98 ετών.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Λοβάλο αιχμαλωτίστηκε από τους Ναζί και κρατήθηκε σε στρατόπεδο μεταξύ 1943 και 1945.

Σύμφωνα με το Gerontology Research Group (GRG), μετά τον θάνατο του Λοβάλο ο γηραιότερος άνδρας στην Ευρώπη είναι πλέον ο Ζοακίμ Βαρέλα από την Πορτογαλία, ο οποίος γιόρτασε τα 111α γενέθλιά του τον Ιούνιο. Στην κατάταξη των γηραιότερων ανθρώπων της Ευρώπης, βρίσκεται στην 32η θέση, πίσω από 31 γυναίκες.

Η GRG αναφέρει ότι ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και παγκοσμίως είναι η Έθελ Κέιτεραμ από τη Βρετανία, γεννημένη στις 21 Αυγούστου 1909, ηλικίας 117 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Υπουργός Άμυνας Ιταλίας: Στρατηγική χάους οι συναγερμοί για βόμβες

Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο χαρακτήρισε τους πρόσφατους συναγερμούς για βόμβες σε αεροσκάφη ως στρατηγική πρόκλησης χάους και τόνισε ότι πρόκειται για νέα απειλή χωρίς σαφείς υπαίτιους, απαιτώντας συνήθη μέτρα προστασίας.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απειλές για βόμβες σε 25 πτήσεις στην Ευρώπη

Νέες ψευδείς απειλές για βόμβες προκάλεσαν αναταραχή στην ευρωπαϊκή εναέρια κυκλοφορία, οδηγώντας σε αλλαγές πορείας πτήσεων από Ιταλία προς Βουλγαρία και Τσεχία, με 25 απρογραμμάτιστες προσγειώσεις και εκκενώσεις επιβατών.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν μετανιώνω για τη σχέση μου με Τραμπ, υπερασπίστηκα το εθνικό συμφέρον

Η Τζόρτζια Μελόνι υπερασπίστηκε τη στάση της απέναντι στον Τραμπ, σημειώνοντας πως εξυπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα και συνέβαλε στον ευρωατλαντικό διάλογο. Τόνισε επίσης τη βελτίωση της ιταλικής οικονομίας σύμφωνα με αξιολογήσεις.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Εκφράζω τη στήριξή μου στον πάπα Λέοντα

Η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την εγγύτητα της ίδιας και της ιταλικής κυβέρνησης στον Πάπα Λέοντα για τη δοκιμασία που αντιμετωπίζει. Δήλωσε βέβαιη ότι ο ιταλικός λαός θα προσφέρει αγάπη και στήριξη, εκτιμώντας τη νηφαλιότητά του.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Θα παραμείνω πρωθυπουργός έως το τέλος της θητείας μου

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι το τέλος της θητείας της το 2027, παρά δημοσιεύματα που την ήθελαν να εξετάζει πρόωρες εκλογές λόγω απώλειας στήριξης από το νέο ακροδεξιό κίνημα του Ρ. Βανάτσι.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Συγκρουόμενες αντιδράσεις για τη νίκη της AfD στη Σαξονία

Ο Ταγιάνι χαρακτήρισε «τρομακτική» τη νίκη της AfD στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ, ενώ ο Σαλβίνι την χαιρέτισε ως απαίτηση για αλλαγή. Ο Βανάτσι του FnV δήλωσε ενθουσιασμένος: «Η Ευρώπη αλλάζει. Nessun dorma».