ΓΔ: 2695.21 0.01% Τζίρος: 339.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Ρωσία: Χτυπήσαμε δύο ουκρανικά πλοία και σιδηροδρομικές υποδομές

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε οχηματαγωγό και δεξαμενόπλοιο σε ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και σε εμπορική αμαξοστοιχία, στοχεύοντας μεταφορές εφοδίων του ουκρανικού στρατού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε πλήγματα σε ένα οχηματαγωγό και ένα δεξαμενόπλοιο που βρίσκονταν σε ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το οχηματαγωγό επλήγη στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, ενώ το δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι Ισμαήλ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα δύο πλοία χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά προμηθειών προς τον ουκρανικό στρατό.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν εμπορική αμαξοστοιχία στο λιμάνι του Πίβντενι και συνεχίζουν επιθέσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές στη δυτική Ουκρανία, οι οποίες αξιοποιούνται για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού από την Ευρώπη. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις αυτές.

Το Reuters επισημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δυτικοί πολιτικοί πρέπει να ζυγίζουν τους κινδύνους στην Ουκρανία

Η Μόσχα προειδοποιεί Δυτικούς αξιωματούχους να σταθμίζουν προσεκτικά τους κινδύνους επίσκεψης στην Ουκρανία, έπειτα από ρωσικό χτύπημα σε τρένο όπου νωρίτερα επέβαινε ο Μπόρις Τζόνσον. Στόχοι παραμένουν οι ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 500 ουκρανικές μηχανές τρένων χτυπήθηκαν από τη Ρωσία

Πάνω από 500 μηχανές τρένων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από ρωσικές επιθέσεις, αποκάλυψε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ. Ζητά διεθνή βοήθεια για νέα τρένα συμβατά με το ουκρανικό πλάτος τροχιάς και χρηματοδότηση για την άμεση προμήθειά τους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Θετική η πρόταση Τραμπ για ανακωχή, ο πόλεμος όμως συνεχίζεται

Το Κρεμλίνο καλωσορίζει την πρόταση ΗΠΑ για μορατόριουμ επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές με την Ουκρανία, ζητώντας άρση κυρώσεων. Ο Λαβρόφ τονίζει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο παρά τις συνομιλίες.
Ρωσική σημαία κυβερνητικό κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές

Η Ρωσία διεξάγει βουλευτικές εκλογές 18-20 Σεπτεμβρίου, τις πρώτες μετά τον πόλεμο με Ουκρανία. Το κυβερνών κόμμα του Πούτιν αναμένεται να διατηρήσει την ισχύ του στη Δούμα, με τον πολιτικό έλεγχο να παραμένει έντονος.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θέλει σαφείς δεσμεύσεις από εταίρους για επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία θα σταματήσει τις επιθέσεις στη Ρωσία αν οι σύμμαχοί της διασφαλίσουν ότι η Μόσχα θα πάψει να πλήττει ουκρανικές υποδομές, αλλά τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται τη ρωσική δέσμευση για συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν ενέργεια

Ο Τραμπ δήλωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν η μία τους ενεργειακούς στόχους της άλλης, επισημαίνοντας πως η αύξηση τιμών στο ντίζελ οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι στο Ιράν.