ΓΔ: 2703.89 0.08% Τζίρος: 100.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:02:36
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης

Το Ιράν: Ο οικονομικός πόλεμος Τραμπ αποσπά απ'τα προβλήματα ΗΠΑ

Ο Αμπάς Αραγτσί χαρακτήρισε τον οικονομικό πόλεμο του Τραμπ κατά του Ιράν αντιπερισπασμό από τα προβλήματα της Αμερικής, προειδοποιώντας ότι η αυξημένη πίεση στη χώρα του θα αποτύχει.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί χαρακτήρισε τον «οικονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου», με τον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Ιράν, ως αντιπερισπασμό από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αμερική. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η επιπρόσθετη πίεση προς τη χώρα του δεν πρόκειται να αποδώσει αποτελέσματα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πιο συντριπτική επιχείρηση οικονομικού πολέμου» που έχει διεξαχθεί ποτέ εναντίον μιας χώρας. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, στόχος είναι το Ιράν, με μέτρα που οδηγούν σε οικονομικό πόλεμο και απομόνωση «σε άνευ προηγουμένου επίπεδο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανικές επιθέσεις σε Ιορδανία και Κόλπο μετά από χτυπήματα ΗΠΑ σε τάνκερ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εκτόξευσαν πυραύλους κατά αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία και πλοίων στον Κόλπο ως αντίποινα για επιδρομές κατά ιρανικών δεξαμενόπλοιων. Η Ιορδανία αναχαίτισε 18 από τους 20 πυραύλους.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Το πετρέλαιο αγγίζει τα 100 δολάρια λόγω νέας έντασης στη Μ. Ανατολή

Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται με αμερικανικά πλήγματα σε ιρανικά δεξαμενόπλοια. Το Brent αυξήθηκε 1,49% στα 99,38 δολάρια, ενώ το WTI 1,59% στα 94,51 δολάρια.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε αμερικανική βάση Ιορδανίας

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν πυραύλους κατά της βάσης Αλ Αζράκ στην Ιορδανία, πλήττοντας ζώνες με αεροσκάφη F-35, F-15 και F-16, ως αντίποινα για επιθέσεις σε ιρανικά δεξαμενόπλοια.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνεχίζονται τα πλήγματα σε ιρανικά δεξαμενόπλοια, λέει ο Ρούμπιο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο προειδοποίησε ότι ο αμερικανικός στρατός θα συνεχίσει να στοχεύει ιρανικά δεξαμενόπλοια ως αντίποινα στις ιρανικές επιθέσεις κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων στον Κόλπο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ: Καταστρέψαμε πέντε ιρανικά δεξαμενόπλοια

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε πέντε ιρανικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο ως αντίποινα για επιθέσεις εναντίον αμερικανικού πολεμικού πλοίου. Τα πληρώματα ενημερώθηκαν να εγκαταλείψουν τα πλοία πριν τον βομβαρδισμό.