ΓΔ: 2599.16 0.66% Τζίρος: 176.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:36:37
Άγαλμα Ελευθερίας, Wall Street

Χωρίς σαφή τάση έκλεισε η Wall Street εν αναμονή συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε χωρίς κατεύθυνση: ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,49% στις 54.349,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,83% στις 26.363,44 μονάδες, εν αναμονή συμφωνίας για τα Στενά του Ορμούζ.

Χωρίς σαφή κατεύθυνση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η πρόσφατη ανοδική πορεία φάνηκε να επιβραδύνεται. Παράλληλα, οι αγορές παραμένουν σε στάση αναμονής ενόψει πιθανής συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας σημείωσε άνοδο 0,49%, κερδίζοντας 263,24 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 54.349,12 μονάδες.

Αντίθετα, ο δείκτης Nasdaq, όπου κυριαρχούν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, υποχώρησε κατά 0,83%, σημειώνοντας απώλειες 221,55 μονάδων και έκλεισε στις 26.363,44 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που αποτυπώνει τη γενική τάση της αγοράς, κατέγραψε πτώση 0,17% με απώλειες 12,97 μονάδων, κλείνοντας στις 7.723,55 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για πρόκληση λαϊκής οργής μέσω αποκλεισμού

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν διαδηλώσεις στο Ιράν μέσω του ναυτικού αποκλεισμού, τονίζοντας ότι η χώρα του ζει τη δυσκολότερη περίοδο από το 1979 λόγω πολέμου και οικονομικής πίεσης.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σκέψεις για χρήση της "μητέρας όλων των βομβών" κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ έχουν σχέδια βομβαρδισμών με τη «μητέρα όλων των βομβών» κατά ιρανικών στόχων αν το διατάξει ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. Η χρήση της ενδέχεται να κλιμακώσει τη σύγκρουση, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Προειδοποίηση γρήγορης απάντησης στις ΗΠΑ για επέμβαση στη Υεμένη

Ανώτατος αξιωματούχος των Χούθι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν άμεση και επώδυνη απάντηση αν επέμβουν στη σύγκρουση στην Υεμένη. Κάλεσε, επίσης, απομάκρυνση εργαζομένων από σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις βίαιες επιθέσεις του Ιράν

Οι ΗΠΑ και 28 σύμμαχοι καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ιράν όπως δολιοφθορές, εμπρησμούς και κυβερνοεπιθέσεις, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να αποφύγει κάθε παρόμοια ενέργεια μετά το πρόσφατο περιστατικό σε βρετανική στρατιωτική βάση.