ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού 

Μετά από αρκετούς μήνες μελετών ειδική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέπτυξε εμβόλιο, με στήριξη και από τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Οξφόρδη βρίσκεται η ανθρωπότητα καθώς σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με επικεφαλής τη Σάρα Γκίλμπερτ. 

Βάσει δημοσιεύματος του πρακτορείου Bloomberg, οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους μπορεί να γίνουν τον Σεπτέμβριο, με το εμβόλιο, βέβαια να εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως «πειραματικό». 

Μιλώντας στο Bloomberg η κυρία Γκίλμπερτ δηλώνει αισιόδοξη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ενώ προκειμένου να τονίσει την πίστη της σε αυτό, αποκαλύπτει ότι τα τρίδυμα παιδιά της (ηλικίας 21 ετών) δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην κλινική δοκιμή του εν λόγω εμβολίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει κλείσει συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca τον Απρίλιο, ώστε να εξασφαλίσει την παραγωγή και την παγκόσμια διανομή, καθώς και να “τρέξει” περαιτέρω μελέτες στον πλανήτη. 

Στο εκτενές ρεπορτάζ του αμερικανικού πρακτορείου τονίζεται ακόμη ότι «τα παραδοσιακά εμβόλια δημιουργούνται από ένα αποδυναμωμένο ή ανενεργό τύπο του βακτηρίου που προκαλεί τη λοίμωξη ώστε να “πυροδοτήσει” ανοσολογική αντίδραση. Αυτά τα εμβόλια δεν είναι εύκολο να αναπτυχθούν και να παραχθούν γρήγορα». Η ομάδα της Οξφόρδης ανέπτυξε μια τεχνολογία που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία χρησιμοποιώντας έναν άκακο ιό, ως “Δούρειο ίππο” ώστε να μεταφέρει το γενετικό υλικό του παθογόνου στα κύτταρα ώστε να δημιουργήσει μια αντίδραση του ανοσοποιητικού».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

China-Kina-Covid-19-Koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Η πανδημία μείωσε το μέσο προσδόκιμο ζωής (-1,6 έτος) παγκοσμίως

Tο προσδόκιμο ζωής συρρικνώθηκε το διάστημα αυτό στη συντριπτική πλειονότητα (το 84%) των 200 και πλέον χωρών και περιοχών που εξετάστηκαν από τους ερευνητές, με άλλα λόγια σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία για την παγκόσμια επάνοδο του κορονοϊού το καλοκαίρι

Η υποπαραλλαγή Έρις, της οικογένειας Όμικρον, μοιάζει περισσότερο μεταδοτική από άλλες που κυκλοφορούν -πιθανόν λόγω νέων γενετικών μεταλλάξεων- και ίσως είναι πιο ικανή να διαφεύγει από τις ανοσολογικές άμυνες.