ΓΔ: 2030.31 -0.24% Τζίρος: 61.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:35
Aegean

Καθυστερήσεις πτήσεων στην Αθήνα λόγω περιορισμένης χωρητικότητας

Καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω μειωμένης χωρητικότητας εναέριας κυκλοφορίας, με την AEGEAN να καταβάλλει προσπάθειες για τον περιορισμό των επιπτώσεων.

Καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων καταγράφονται από το πρωί της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω μείωσης της χωρητικότητας του εναέριου χώρου.

Όπως ανακοίνωσε η AEGEAN, η παρεχόμενη χωρητικότητα από τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας έχει περιοριστεί περίπου κατά 25%, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τον προγραμματισμό των πτήσεων. 

Οι καθυστερήσεις, που τις πρωινές ώρες κυμαίνονται στα 30 έως 40 λεπτά, τείνουν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας της αθροιστικής επίδρασης του κύκλου αναχωρήσεων και αφίξεων των αεροσκαφών.

Η εταιρεία ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις για τους ταξιδιώτες και να διασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη των δρομολογίων της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος ελέγχου Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζητείται plan b για τον τουρισμό, φόβοι για απώλειες από τις ΗΠΑ

Εναλλακτικό σχέδιο για να αντισταθμιστούν ενδεχόμενες απώλειες από την αμερικανική αγορά λόγω των πολιτικών Τραμπ επιζητά ο τουριστικός κλάδος. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην Ασία και τις αραβικές χώρες.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ευεργετηθέντες πλούσιοι, ο ΣΕΒ υπέρ του Ντράγκι και τα έργα στο αεροδρόμιο

Οι business Βασιλάκη με την κρατική βοήθεια, η «ανάσα» στη βιομηχανία από την Έκθεση Ντράγκι, ο project manager για τα έργα επέκτασης στο αεροδρόμιο, το τέλος της Φιερατέξ, το επεισοδιακό δ.σ. στην ΕΑΣ, οι τιμές κατοικιών και η Google.
Αεροπλάνο Aegean Airlines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

AEGEAN: Νέοι προορισμοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο χειμερινό πρόγραμμα

Η AEGEAN επενδύοντας συστηματικά στην ανάπτυξη και της δεύτερης μεγαλύτερης βάσης της στη Θεσσαλονίκη από τις 28 Οκτωβρίου θα συνδέει απευθείας το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με το Άμστερνταμ.