ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο Daimler Mercedes-Benz

Απειλή αποκλεισμού της Mercedes από την αγορά ΗΠΑ στη Γερμανία

Η Mercedes-Benz κινδυνεύει με απαγόρευση πώλησης οχημάτων στις ΗΠΑ, εάν εγκριθεί νομοσχέδιο που αποκλείει εταιρείες με κινεζική μετοχική συμμετοχή άνω του 15%. Η BAIC και ο Λι Σούφου διατηρούν συνολικά σχεδόν 20% στη γερμανική εταιρεία.

Η Mercedes-Benz ενδέχεται να αντιμετωπίσει απαγόρευση πώλησης των οχημάτων της στις ΗΠΑ, εφόσον εγκριθεί το νέο αμερικανικό νομοσχέδιο που προβλέπει αποκλεισμό εταιριών με Κινέζους μετόχους άνω του 15%.

Το νομοσχέδιο εισηγείται απαγόρευση εισαγωγής, παραγωγής, πώλησης και μεταπώλησης οχημάτων εταιριών στις οποίες η κινεζική συμμετοχή υπερβαίνει το 15%. Έχει ήδη εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή και πλέον αναμένεται να εξεταστεί από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Στην περίπτωση της Mercedes, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC κατέχει λίγο κάτω από το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σχεδόν 10% ανήκει στον Λι Σούφου, ιδρυτή της Geely. «Κανένας μεμονωμένος μέτοχος δεν κατέχει περισσότερο από 10% της εταιρίας, ενώ οι κύριοι μέτοχοι δεν εκπροσωπούνται άμεσα στο εποπτικό συμβούλιο ούτε λαμβάνουν αποφάσεις για την εταιρία», ανέφερε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Mercedes υπενθύμισε επίσης ότι δημιουργεί περίπου 160.000 θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω των δύο εργοστασίων της στην Αλαμπάμα και στη Νότια Καρολίνα, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή της στην αμερικανική οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε θέμα δευτερογενών ροών με τη Γερμανία

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι δεν διακρίνει πρόβλημα με τις δευτερογενείς ροές από τη Γερμανία, σημειώνοντας πως θα βρεθεί ισορροπία σχετικά με τα πλοία ΜΚΟ με γερμανική σημαία που ελλιμενίζονται στην Ιταλία.
Η ξήρανση του Βιστούλα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η πτώση υδάτων σε Ρήνο και Βιστούλα με ιστορικά χαμηλά

Ο Ρήνος απειλείται με διακοπή της ναυσιπλοΐας λόγω πολύ χαμηλής στάθμης εξαιτίας έλλειψης βροχής, προειδοποιεί η BDB. Αντίστοιχα, σε ιστορικά χαμηλά έπεσε και ο ποταμός Μπιστούλα στη Βαρσοβία, σύμφωνα με το IMGW.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.
Drone μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σε συναγερμό οι γερμανικές αρχές για την πιθανότητα νέου περιστατικού με drone

Η Γερμανία ιδρύει ερευνητική εγκατάσταση για την ασφάλεια από drones μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο της Λειψίας. Η νέα μονάδα θα λειτουργήσει στις 18 Αυγούστου στη Σαξωνία-Άνχαλτ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV
ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπισμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε γερμανική βάση

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από στρατιωτική βάση στη δυτική Γερμανία, γνωστή για υπόγεια αποθήκη. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά από ενημέρωση του κέντρου ασφαλείας της εγκατάστασης.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πρεσβεία: Προβοκάτσια το συμβάν με drone στη Γερμανία

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» την καταγγελία για επίθεση drone σε γερμανικό αεροδρόμιο και εκφράζει ανησυχία για νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας, ενώ οι γερμανικές αρχές ερευνούν το περιστατικό.