Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη το Ιράν ότι θα υποστεί «πολύ χειρότερα» πλήγματα, εάν υπάρξουν νέες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στο στενό του Ορμούζ.
«Αυτά είναι αντίποινα για τους χθεσινούς βομβαρδισμούς πλοίων από το Ιράν. Αν ξαναγίνει, θα είναι πολύ χειρότερα!», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Truth Social, δημοσιεύοντας φωτογραφία που απεικονίζει εγκατάσταση στην πόλη Σαμπαχάρ τυλιγμένη στις φλόγες, με καπνούς να υψώνονται στον ουρανό.
Αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, μετά την αναχώρησή του από την Άγκυρα όπου διεξήχθη η σύνοδος του NATO: «Θα τους πλήξουμε πολύ δυνατά (...) Κάθε φορά που μας πλήττουν, θα ανταποδίδουμε είκοσι φορές πιο δυνατά».
Ο ίδιος ανέφερε ότι «έκαναν ένα μικρό πράγμα σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη), αλλά πρόκειται μάλλον για αντίποινα» για τα πλήγματα της προηγουμένης ημέρας, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στην περιοχή.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε στείλει αντιφατικά μηνύματα, δηλώνοντας ότι η κατάπαυση του πυρός «τέλειωσε» μετά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που δοκιμάζει τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι νέες εχθροπραξίες θα λήξουν «πολύ γρήγορα» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη.