ΓΔ: 2699.48 -0.26% Τζίρος: 104.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:32:36
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Η Κίνα ζητά από ΗΠΑ και Ιράν να σεβαστούν τη συμφωνία

Οι ΥΠΕΞ Κίνας και Ιράν συζήτησαν για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν. Ο Γουάνγκ Γι τόνισε στον Αραγτσί ότι όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να αποφύγουν παρεμβάσεις από άλλες χώρες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και του Ιράν συζήτησαν τηλεφωνικά σχετικά με τη συμφωνία-πλαίσιο που έχουν επιτύχει η Ουάσινγκτον και η Τεχεράνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γι υπογράμμισε στον ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις όλων των πλευρών και να αποφευχθούν τυχόν παρεμβάσεις.

«Το κλειδί στο επόμενο στάδιο είναι όλα τα μέρη να υλοποιήσουν πραγματικά τις δεσμεύσεις τους και να εξαλείψουν παρεμβάσεις από οποιαδήποτε προέλευση», δήλωσε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γουάνγκ Γι πρόσθεσε ότι «η Κίνα υποστήριζε πάντα τα εύλογα και θεμιτά αιτήματα, και τις προσπάθειες του Ιράν για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και της ασφάλειάς του», επισημαίνοντας τη σταθερή θέση του Πεκίνου υπέρ της διπλωματικής επίλυσης διαφορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θα υπερασπιστούμε δυναμικά τα συμφέροντά μας απέναντι στις ΗΠΑ

Η Κίνα τόνισε πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της μετά την ανακοίνωση νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, που επηρεάζουν και τους εμπορικούς του εταίρους, κυρίως σε χρυσό, τεχνολογία και ναυτιλία.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν λύνουν τη σύγκρουση με Ιράν

Το Πεκίνο ξεκαθάρισε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν λύνουν τα προβλήματα, καλώντας σε υπεύθυνες ενέργειες και πολιτική λύση για το Ιράν. Τόνισε επίσης ότι αντιτίθεται σε μονομερείς κυρώσεις χωρίς έγκριση ΟΗΕ.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή

Ο Κινέζος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και την Υεμένη, τονίζοντας πως παρεμποδίζουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες και την προστασία των αμάχων στη Γάζα.