ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Η Κίνα ζητά από ΗΠΑ και Ιράν να σεβαστούν τη συμφωνία

Οι ΥΠΕΞ Κίνας και Ιράν συζήτησαν για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν. Ο Γουάνγκ Γι τόνισε στον Αραγτσί ότι όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να αποφύγουν παρεμβάσεις από άλλες χώρες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και του Ιράν συζήτησαν τηλεφωνικά σχετικά με τη συμφωνία-πλαίσιο που έχουν επιτύχει η Ουάσινγκτον και η Τεχεράνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γι υπογράμμισε στον ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις όλων των πλευρών και να αποφευχθούν τυχόν παρεμβάσεις.

«Το κλειδί στο επόμενο στάδιο είναι όλα τα μέρη να υλοποιήσουν πραγματικά τις δεσμεύσεις τους και να εξαλείψουν παρεμβάσεις από οποιαδήποτε προέλευση», δήλωσε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γουάνγκ Γι πρόσθεσε ότι «η Κίνα υποστήριζε πάντα τα εύλογα και θεμιτά αιτήματα, και τις προσπάθειες του Ιράν για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και της ασφάλειάς του», επισημαίνοντας τη σταθερή θέση του Πεκίνου υπέρ της διπλωματικής επίλυσης διαφορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή

Ο Κινέζος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και την Υεμένη, τονίζοντας πως παρεμποδίζουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες και την προστασία των αμάχων στη Γάζα.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Καλεί ΗΠΑ και Ιράν για ομαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Η Κίνα ζήτησε από ΗΠΑ και Ιράν να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια στη στρατηγική αυτή θαλάσσια οδό αποτελεί κοινή προσδοκία της διεθνούς κοινότητας.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Η νέα φάση διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν θα είναι πιο δύσκολη

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι προειδοποίησε τον Πακιστανό ομόλογό του ότι οι επόμενες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν θα είναι πιο δύσκολες, ενώ τόνισε τη σημασία του ρόλου του ΟΗΕ και συνεχάρη το Πακιστάν για τη διαμεσολάβηση.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο καλεί ΗΠΑ και Ιράν σε συμβιβασμό για τη Μέση Ανατολή

Ο Ουάνγκ Γι επανέλαβε την έκκληση της Κίνας για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και ελπίζει σε συμβιβασμό μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, υπογραμμίζοντας τη βούληση του Πεκίνου για ειρηνική λύση μέσω συνεννόησης.