ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:53
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Μόσχα: Αναχαιτίστηκαν 20 ουκρανικά drones μετά την κατάπαυση πυρός

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε ότι 20 ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν πριν φτάσουν στη ρωσική πρωτεύουσα, λίγο μετά την έναρξη 48ωρης κατάπαυσης του πυρός. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τον Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την αναχαίτιση συνολικά 20 ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που κατευθύνονταν προς τη ρωσική πρωτεύουσα. Το περιστατικό σημειώθηκε αφότου τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα η μονομερής, διήμερη κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει η Ρωσία ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε έξι διαδοχικές ανακοινώσεις μέσω Telegram, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν ανέφερε ότι τα είκοσι ουκρανικά drones καταστράφηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα.

Οι αναρτήσεις του δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο της μίας ώρας, από τις 00:44 έως τις 01:53 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αποτροπή επίθεσης δεκάδων ουκρανικών drones στη Μόσχα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 23 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σομπιάνιν, ενώ η Ουκρανία ανέφερε πλήγμα σε σταθμό άντλησης πετρελαίου ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εξουδετερώσαμε 660 ουκρανικά drones μέσα σε μία νύχτα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 660 ουκρανικά drones σε δέκα ρωσικές περιοχές τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, μεταξύ των οποίων η Μόσχα, η Κριμαία, η Μαύρη και η Αζοφική Θάλασσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μόσχας, 47 drones στόχευαν την πόλη.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοινώνει κατάρριψη 28 ουκρανικών drones προς τη Μόσχα

Στη Μόσχα καταρρίφθηκαν τουλάχιστον 28 ουκρανικά drones σε λίγο παραπάνω από μία ώρα τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Οι ουκρανικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις σε ρωσικές υποδομές.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε υποδομές της Naftogaz

Η Naftogaz γνωστοποίησε ότι ρωσικά drones προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Πολτάβα, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας μέρους των εγκαταστάσεων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές επιθέσεις με drones προκαλούν διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη

Ουκρανικά drones προκάλεσαν διακοπές ρεύματος στη Σεβαστούπολη και χτύπησαν εγκαταστάσεις στη Ρωσία, εντείνοντας τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές. Περιορισμούς σε ΜΜΜ και φωτισμό ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές στην Κριμαία.