ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Επίθεση πυραύλων νύχτα
Η εικόνα αποτυπώνει εκτόξευση πυραύλων κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης σε εμπόλεμη ζώνη.

Ουάσιγκτον: Αντιδράσεις στο Πεντάγωνο για χρήση Tomahawk κατά Ιράν

Ο αμερικανικός στρατός εκτόξευσε πάνω από 850 πυραύλους Tomahawk σε τέσσερις εβδομάδες πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ανησυχία για τα αποθέματα. Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν επαρκή όπλα για τους στόχους της επιχείρησης.

Η Washington Post ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 850 πυραύλους Tomahawk μέσα σε τέσσερις εβδομάδες πολέμου με το Ιράν, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους αξιωματούχους του Πενταγώνου. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται πλέον στο πώς θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σε πυραύλους, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, ανέφερε στο Reuters ότι «ο αμερικανικός στρατός διαθέτει υπεραρκετά πολεμοφόδια, πυρομαχικά και αποθέματα όπλων για να επιτύχει τους στόχους της επιχείρησης Epic Fury που έθεσε ο πρόεδρος Τραμπ - και πέραν αυτής».

Πρόσθεσε πως «παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος Τραμπ ήταν πάντα έντονα επικεντρωμένος στην (ενίσχυση) των ενόπλων δυνάμεών μας και θα συνεχίσει να καλεί εργολάβους στον αμυντικό τομέα να κατασκευάζουν ταχύτερα αμερικανικής κατασκευής όπλα, τα οποία είναι τα καλύτερα στον κόσμο».

Ερωτηθείς για σχόλιο, το Πεντάγωνο –το οποίο ο Τραμπ διέταξε να μετονομαστεί σε υπουργείο Πολέμου– διαβεβαίωσε ότι ο στρατός διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα. «Το υπουργείο Πολέμου έχει όλα όσα χρειάζεται για να εκτελέσει οποιαδήποτε αποστολή στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξει ο πρόεδρος και σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σον Πάρνελ, στο Reuters.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις στο Ομάν προειδοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ απείλησε με κυρώσεις το Ομάν αν συνεργαστεί με το Ιράν για έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον δεν θα επιτρέψει σύστημα διοδίων και θα στοχοποιήσει όσους συμμετέχουν σε τέτοιο σχέδιο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν να υποτάξουν τη χώρα, λέει ο ηγέτης

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να διχάσουν και να αποδυναμώσουν το Ιράν μετά τις τελευταίες συγκρούσεις, καλώντας σε ενότητα του ιρανικού λαού.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ο στρατός Κουβέιτ αναφέρει επίθεση με πυραύλους και drones

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ ανακοίνωσαν ότι απάντησαν σε επιθέσεις με πυραύλους και drones, λίγο μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο νότιο Ιράν. Ο στρατός ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα αντιμετωπίζει τις εχθρικές επιθέσεις.