ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο UNICEF γραφείο
Φώτο: Unicef

UNICEF: Πάνω από 370.000 εκτοπισμένα παιδιά και 121 νεκρά στον Λίβανο

Πάνω από 370.000 παιδιά εκτοπίστηκαν στον Λίβανο λόγω της ισραηλινής επίθεσης στη Χεζμπολάχ, με 121 νεκρά και 399 τραυματισμένα, σύμφωνα με τη UNICEF. Περίπου 150.000 άτομα αποκλείστηκαν από κατεστραμμένες γέφυρες.

Περισσότερα από 370.000 παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στον Λίβανο, εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της UNICEF στον Λίβανο, Μαρκολουίτζι Κόρσι. Ο ίδιος ανέφερε ότι τουλάχιστον 121 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και 399 έχουν τραυματιστεί.

Ο Κόρσι επεσήμανε πως οι κάτοικοι δεν διαθέτουν κανένα ασφαλές σημείο για να καταφύγουν, ούτε καν στην πρωτεύουσα Βηρυτό, γεγονός που καθιστά την ανθρωπιστική κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη.

Παράλληλα, αξιωματούχος της UNHCR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες) δήλωσε ότι περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί μετά την καταστροφή γεφυρών, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά τις προσπάθειες παροχής βοήθειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Στηρίζει τη σταθερότητα Λιβάνου πριν τη λήξη της εντολής των κυανόκρανων

Ο Ζαν-Πιερ Λακρουά, αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, επανέλαβε στη Βηρυτό τη δέσμευση του ΟΗΕ στη σταθερότητα του Λιβάνου, ενώ ευχαρίστησε τις χώρες που στηρίζουν την UNIFIL, λίγο πριν λήξει η εντολή της.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εξοντώσαμε οπλισμένο τρομοκράτη στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στο νότιο Λίβανο, σε εχθροπραξίες με τη Χεζμπολά, σκότωσε ένοπλο άνδρα που κινείτο εντός της ζώνης ασφαλείας στο Ματζντάλ Ζουν, χωρίς να διευκρινίσει αν ανήκε στη Χεζμπολά.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ευχαριστεί το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ ευχαρίστησε δημόσια το Ιράν για τη συνδρομή του στον τερματισμό της «ισραηλινοαμερικανικής επιθετικότητας» στον Λίβανο, μετά τη συμφωνία Τεχεράνης-Ουάσινγκτον που περιλαμβάνει το λιβανέζικο μέτωπο.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: «Τελευταία ευκαιρία» η συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, χαρακτήρισε τη νέα συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ ως «τελευταία ευκαιρία» για οριστική εκεχειρία, αναμένοντας την απάντηση της Χεζμπολάχ, ενώ ο Τραμπ εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Νεκρός διασώστης από νέο ισραηλινό βομβαρδισμό

Ένας διασώστης σκοτώθηκε και άλλος τραυματίστηκε από ισραηλινή επίθεση σε ασθενοφόρο της Ισλαμικής Επιτροπής Υγείας στη Ζεμπντίν του Λιβάνου, σύμφωνα με το ANI. Είναι η τέταρτη τέτοια επίθεση σε 24 ώρες.