ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου

Ισραήλ: Έτοιμοι για εκεχειρία εάν η Χεζμπολάχ σταματήσει τις επιθέσεις

Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η χώρα του θα τηρήσει κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, εφόσον και η Χεζμπολάχ σεβαστεί τη συμφωνία και σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στην κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, εφόσον η συμφωνία τηρηθεί και από τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Το Ισραήλ παραμένει σταθερά δεσμευμένο σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός», ανέφερε ο πρέσβης Γεχιέλ Λέιτερ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν η Χεζμπολάχ τιμήσει τη συμφωνία και παύσει τις εχθροπραξίες, αυτό θα απαντηθεί με ηρεμία», υπογραμμίζοντας τη σημασία της αμοιβαιότητας για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε Βηρυτό, Ιερουσαλήμ και Ουάσινγκτον. Υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου θέτει όρους αφοπλισμού της Χεζμπολάχ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε ότι το πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου προβλέπει αποκατάσταση κυριαρχίας Λιβάνου, αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, διάλυση υποδομών της και ίδρυση τριμερούς ομάδας συντονισμού με ΗΠΑ.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Η συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ ίσως φέρει εμφύλιο πόλεμο

Ο βουλευτής της Χεζμπολάχ, Χασάν Φαντλάλα, δήλωσε ότι οι λιβανέζικες αρχές δεν θα εφαρμόσουν τη συμφωνία με το Ισραήλ χωρίς κίνδυνο εμφυλίου, ενώ τόνισε πως η Χεζμπολάχ θα αντιταχθεί σε κάθε τέτοια απόφαση και δεν θα παραδώσει τα όπλα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο στην Ουάσινγκτον

Στην Ουάσινγκτον υπεγράφη τριμερής συμφωνία πλαισίου μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Λιβάνου, έπειτα από εντατικές συνομιλίες. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι απαιτείται ακόμη περαιτέρω προσπάθεια.
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο στρατός εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας με το Ιράν, λέει η Centcom

Ο αμερικανικός στρατός δηλώνει πως παραμένει σε εγρήγορση για την τήρηση της εκεχειρίας με το Ιράν, μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από την Τεχεράνη. Παράλληλα, 55 πλοία διέπλευσαν με ασφάλεια σήμερα τα Στενά.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρουροί της Επανάστασης: Έκλεισε το Ορμούζ λόγω ισραηλινών πληγμάτων στο Λίβανο

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν προσωρινό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ για όλα τα πλοία, λόγω ενεργειών του Ισραήλ στον Λίβανο και παραβίασης δεσμεύσεων των ΗΠΑ, επικαλούμενοι αυξημένους κινδύνους ασφάλειας.