Η συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου που ανακοινώθηκε στην Ουάσινγκτον, μετά από διαπραγματεύσεις των δύο κυβερνήσεων, αποτελεί «την τελευταία ευκαιρία για την επίτευξη μιας συνολικής και οριστικής εκεχειρίας» με το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει «μια απάντηση» από τη Χεζμπολάχ.
Ο Αούν σημείωσε ότι θα μεταφέρει την απάντηση της φιλοϊρανικής οργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος Τραμπ είναι «ο εγγυητής» της εφαρμογής της συμφωνίας.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το πέρας των συνομιλιών στην Ουάσινγκτον, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ισραήλ και ο Λίβανος συμφώνησαν να θέσουν σε εφαρμογή μια κατάπαυση του πυρός. Η εκεχειρία εξαρτάται από την «πλήρη παύση» των πυρών από τη Χεζμπολάχ.
«Κάθε μέρος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη αν δεν απαντήσει θετικά», ανέφερε ο πρόεδρος του Λιβάνου. Παράλληλα, αναμένεται μήνυμα από τον γενικό γραμματέα της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, στις 18:00 ώρα Ελλάδας.