ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:52:57
Πρατήριο Total Γαλλίας
Πινακίδα πρατηρίου καυσίμων Total στη Γαλλία κάτω από γαλανό ουρανό.

Γαλλία: Η κυβέρνηση καλεί τα διυλιστήρια για προσωρινή αύξηση παραγωγής

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τα διυλιστήρια να εξετάσουν άμεσα αν μπορούν να αυξήσουν προσωρινά την παραγωγή, με στόχο να περιοριστούν οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές διυλισμένων προϊόντων σε περίπτωση παρατεταμένης ανησυχίας.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας κάλεσε σήμερα τα διυλιστήρια της χώρας να εξετάσουν «το συντομότερο δυνατόν» αν είναι σε θέση να αυξήσουν «γρήγορα και προσωρινά» την παραγωγή διυλισμένων προϊόντων, σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο κείμενο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι «αυτά τα μέτρα» θα μπορούσαν να συμβάλουν «στην άμβλυνση της πίεσης» στις αγορές διυλισμένων προϊόντων στην Ευρώπη. Παράλληλα, επιδιώκει να περιορίσει την ένταση στις ευρωπαϊκές αγορές, σε περίπτωση που «αυτή η κατάσταση» παραταθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για επάρκεια καυσίμων παρά τις ανησυχίες

Η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων, παρά τις ανησυχίες λόγω πιθανής κρίσης στα Στενά του Ορμούζ. Διαθέτει στρατηγικά αποθέματα και καλεί σε ψυχραιμία, ενώ τα πρατήρια με προβλήματα δεν ξεπερνούν το 4%.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ακρίβεια και διυλιστήρια

Ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξυπηρετεί καρτέλ και διυλιστήρια, ενώ δεν στηρίζει τους πολίτες. Κάλεσε να έρθουν προς ψήφιση οι τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την απουσία μέτρων υπέρ της κοινωνίας.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Ρεσιτάλ ανακρίβειας και καιροσκοπισμός από ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο για ανακρίβειες και καιροσκοπισμό, τονίζοντας πως δεν ψήφισαν σύμβαση που οι ίδιοι είχαν διαπραγματευτεί και υπογράψει ως κυβέρνηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ανοίγει συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο για την πυρηνική ενέργεια τόνισε τη στροφή της Ελλάδας στις ΑΠΕ και ανέφερε πως αυτές μας έκαναν εξαγωγείς ρεύματος. Επισήμανε ότι η πυρηνική ενέργεια επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος για πυρηνική ενέργεια στο Παρίσι με 41 χώρες και Μητσοτάκη

Αύριο στο Παρίσι διεξάγεται σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ενέργεια με 41 χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης. Θα υιοθετηθούν κοινές δηλώσεις και θα γίνουν στρογγυλές τράπεζες συζήτησης.